Hírek

2016.05.22. 12:26

Pintér Tibor lóhátról énekelt Tavaszmajorban - Nagydíj, lovas színház, néptáncgála és pusztaötös

Alap – Hét ágra sütött a Nap a szombati lovas napon. A nagydíjat Varga Vivien nyerte, lóhátról énekelt a nagyérdeműnek Pintér Tibor, a néptáncbemutató szemet-lelket gyönyörködtetett.

V. Varga József

A Bálint László-emlékdíjjal és az Alapi Nagydíjjal díjugrató lovasversenyt rendeztek szombaton Tavaszmajorban. Az emlékdíjat a simontornyai Néth Tibor nyerte, Riadó nevű lovával, a nagydíjat pedig a kaposvári Varga Vivien, Centrummal. A megyei lovasok közül a cecei Vida Alexandra és a seregélyesi Fritz Éva szerzett aranyérmet.

Őrült világ, bűbájos világ! – Pintér Tibor lóhátról énekelte a Rómeó és Júlia felemelő Verona-dalát Tavaszmajorban
Fotó: V. Varga József

Őrült világ, bűbájos világ! - Pintér Tibor színművész, énekes, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója Szilaj nyergében énekelte a Rómeó és Júlia felemelő Verona-dalát. Nagy sikere volt ugyancsak, amikor színésztársával, Pápai Kirával (aki mögötte állt a nyeregben) előadták Andrew Lloyd Webber, Az operaház fantomja híres kettősét. Mohácsi Márk is dalra fakadt, és részt vettek a produkcióban a lovas színház táncosai is.

Az operaház fantomja híres kettőse – Pintér Tibor és Pápai Kira

Lovas színház. Pintér Tibor, Pápai Kira és Mohácsi Márk Szilaj és társai nyergében a szombati alapi lovas napon

A színes kísérőprogramok sorában mindenki megtalálhatta a kedvére valót. Az alapi Ten Dance bájos lányai pörgős látványtánccal hangolták a jó kedvet, szemet-lelket gyönyörködtetett a fergeteges néptánc gála. Színpadra lépett az alapi Mezőföld Népi Együttes (nyírségi táncok), gyermek és ifjúsági csoportjával, a Kistücskökkel (mezőföldi) és a Tücskökkel (rábaközi) egyetemben, valamint a Madocsai (szatmári és somogyi) és a Pálfai Hagyományőrző Néptáncegyüttes (moldvai táncok).


A közönség elismerően tapsolt a bölcskei Tóth Lajos pusztaötös (Koch-ötös) bemutatójának, amikor is a csikós a hátsó két ló hátán állva hajt egyidejűleg öt paripát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!