Hírek

2017.04.02. 11:15

Fakanál a kezükben - Terike, Ibolya és Zsuzsa hűségesen küldik nekünk receptjeiket

Székesfehérvár - Baricza Tiborné, Borostyán Ibolya és Simonné Zsuzsa legnagyobb szenvedélye a gasztronómia. Sőt, a három nyugdíjas receptjei a PLT szakácskönyveiben is megjelennek általában.

Laci Patrícia

A főzés, mint közös érdeklődési pont összeköti az embereket, erre kiváló példa Baricza Tiborné Terike, Borostyán Ibolya és Simonné Zsuzsa, akik szoros barátságot kötöttek egymással hobbijuknak köszönhetően. A nyugdíjasok évek óta szorgalmasan küldik nekünk a receptjeiket azért, hogy megosszák gasztronómiai tippjeiket másokkal.

Mivel küldetésünknek tartjuk, hogy a helyi hagyományok fennmaradjanak, ezért lelkes olvasóink receptjei jelennek meg a PLT szakácskönyvekben, így ha bármely kiadványt a kezünkbe vesszük, nagy eséllyel Terike, Ibolya vagy Zsuzsa főzési tippjei is szembe jönnek velünk.

Terike, Ibolya és Zsuzsa különféle receptjeit a PLT szakácskönyvekben olvashatják
Fotó: Koppán Viktor

- Olyan, mintha már régóta ismernénk egymást a Terikéékkel, pedig a szakácskönyv kapcsán találkoztunk egymással néhány évvel ezelőtt - kezdett bele Zsuzsa.

- Szülinapok, névnapok idején felköszöntjük egymást a lányokkal, de természetesen karácsony idején a jó kívánságok sem maradhatnak el - folytatta Zsuzsa.

Terike elmesélte, hogy őt többször is érték már kellemes meglepetések a megjelent receptjei miatt.

- A kiadvány nyomán egyesek megszerezték a számomat a telefonkönyvből, így előfordult, hogy több olvasó is felhívott, s további főzési tanácsokat kért tőlem - mondta Terike.

A nyugdíjasokkal kedvenc ételeikről is beszélgettünk. Ibolya elsősorban a hagyományos ízeket szereti, de nem áll messze tőle a kísérletezés sem. Szokta nézni a televízióban például Jamie Oliver vagy éppen Gordon Ramsay műsorát. Zsuzsa szintén a hagyományos ízek rajongója, bár szereti a változatosságot, a fogásokat pedig többféle hozzávalóból készíti el általában, egyik kedvenc étele a töltött kacsa.

Terike számára elengedhetetlen, hogy az alapanyagok egészségesek legyenek, ráadásul a családjában van például gluténérzékeny is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!