Pólát zsákba kötve akasztották a kerítésre

2016. január 15., 20:51 szerző: S. Töttő Rita
komment
Kajászó - A kutyát zsákba kötve akasztották fel a kerítésre - az állatvédők megmentették a szerencsétlen jószágot.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Zseton Állatvédő Egyesület 2015. nyarán költözött át Fejér megyébe, Kajászó egy nyugodt részére.

– Két évnyi keresgélés után találtunk rá arra a területre, melyet megfelelőnek találtunk egy kis létszámú menedék működtetéséhez – árulta el árulta el Szatmári Andrea, aki Alexandrával, a lányával együtt vezeti az egyesületet s gondozza a rászoruló ebeket. A CsutkaRozi Menedékében az állatok száma nem haladja meg a harmincat, mert főleg betegeket, sérülteket ápolnak, gondoznak. Mindnek fájó története van. Itt van például Póla, akit zsákba kötve akasztottak fel a kerítésre 2 hónappal ezelőtt – mesél a bájos fekete jószágról Andrea. A kutyus valószínűleg briárd típusú 5 hónap körüli kislány.

Feldebrői Dorkó

– Nagyon játékos, kedves kis „lütyőke" – mondja róla szeretettel gondozója, aki hasonló kedvességgel mesél másik ápoltjáról, Feldebrői Dorkóról, az egy év körüli, 9 kilós kislányról is. A végtelenül kedves, játékos állatot Feldebrőről mentették, ahol szoros láncon tartották négy társával együtt.

– Akkor nagyon soványak, betegek voltak, de mára kinyílt, mint egy szép virág – tudjuk meg Andreától. – Remekül érzi magát a falkában, játszik a cicákkal is, és az ember számára, mondhatni, maga a csoda! - lelkendezik róla az állatvédő.

Póla

CsutkaRozi Menedékének vezetője Dorkót egyébként, rövid szőre, kis teste miatt csak lakásba adja. De oda chipelve, oltva, parazitamentesítve.

S. Töttő Rita

2016. január 15., 20:51 szerző: S. Töttő Rita

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...