Hírek

2016.01.15. 19:44

Pólát zsákba kötve akasztották a kerítésre

Kajászó - A kutyát zsákba kötve akasztották fel a kerítésre - az állatvédők megmentették a szerencsétlen jószágot.

S. Töttő Rita

A Zseton Állatvédő Egyesület 2015. nyarán költözött át Fejér megyébe, Kajászó egy nyugodt részére.

– Két évnyi keresgélés után találtunk rá arra a területre, melyet megfelelőnek találtunk egy kis létszámú menedék működtetéséhez – árulta el árulta el Szatmári Andrea, aki Alexandrával, a lányával együtt vezeti az egyesületet s gondozza a rászoruló ebeket. A CsutkaRozi Menedékében az állatok száma nem haladja meg a harmincat, mert főleg betegeket, sérülteket ápolnak, gondoznak. Mindnek fájó története van. Itt van például Póla, akit zsákba kötve akasztottak fel a kerítésre 2 hónappal ezelőtt – mesél a bájos fekete jószágról Andrea. A kutyus valószínűleg briárd típusú 5 hónap körüli kislány.

Feldebrői Dorkó

– Nagyon játékos, kedves kis „lütyőke" – mondja róla szeretettel gondozója, aki hasonló kedvességgel mesél másik ápoltjáról, Feldebrői Dorkóról, az egy év körüli, 9 kilós kislányról is. A végtelenül kedves, játékos állatot Feldebrőről mentették, ahol szoros láncon tartották négy társával együtt.

– Akkor nagyon soványak, betegek voltak, de mára kinyílt, mint egy szép virág – tudjuk meg Andreától. – Remekül érzi magát a falkában, játszik a cicákkal is, és az ember számára, mondhatni, maga a csoda! - lelkendezik róla az állatvédő.

Póla

CsutkaRozi Menedékének vezetője Dorkót egyébként, rövid szőre, kis teste miatt csak lakásba adja. De oda chipelve, oltva, parazitamentesítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!