Hírek

2017.04.10. 18:40

A polgármester ellen gyűjtenek aláírást Abán

Aba - Az Élő Aba Együttműködés a hétvégén aláírásgyűjtést kezdeményezett Kossa Lajos ellen. A petíciót aláírók lemondásra szólítják fel a polgármestert.

V. Varga József

Az Élő Aba Együttműködés a hétvégén aláírásgyűjtést kezdeményezett Kossa Lajos ellen. A petíciót aláírók lemondásra szólítják fel.Amint már beszámoltunk róla: a képviselő-testület két hete egyhangú szavazással fegyelmi eljárást indított Kossa Lajos polgármester ellen, mert tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben. Mikula Lajos önkormányzati képviselő lemondásra szólította fel az elöljárót.

Kossa Lajos polgármester

A településen élők közül sokan várták, hogy a történtek napvilágra kerülését követően a polgármester lemond tisztségéről. Ez nem történt meg, s emiatt kezdődött az aláírásgyűjtés. A petíciós ívet aláírók felszólítják Kossa Lajost az azonnali lemondásra. Ennek elmaradása esetén felszólítják a város képviselő-testületét, hogy adjon be keresetet az illetékes bíróságon, hogy Kossát mielőbb fosszák meg polgármesteri tisztségétől. Amint megtudtuk: az aláírásgyűjtést az Élő Aba Együttműködés szervezi. Kossa Lajos elmondta lapunknak, hogy a jövő héten lakossági fórumon fejti ki álláspontját.

Amit már beszámoltunk róla: a képviselő-testület két hete egyhangú szavazással fegyelmi eljárást indított Kossa Lajos polgármester ellen, mert 10,7 millió forint tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben. Mikula Lajos önkormányzati képviselő lemondásra szólította fel az elöljárót. Ujszászi György Szabolcs jegyző tájékoztatta a Fejér Megyei Kormányhivatalt, és bejelentést tett az illetékes Székesfehérvári Rend-őrkapitányságon. A polgármester március 27-én visszafizette fennálló tartozását - tette hozzá a jegyző.

Aba nem hagyja magát! - fogalmazta meg tegnap az Élő Aba Együttműködés.

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint: a településen élők közül sokan várták, hogy a történtek napvilágra kerülését követően a polgármester lemond tisztségéről. Ez nem történt meg, s emiatt kezdődött az aláírásgyűjtés.

A petíciós ívet aláírók felszólítják Kossa Lajost az azonnali lemondásra. Ennek elmaradása esetén felszólítják a város képviselő-testületét, hogy adjon be keresetet az illetékes bíróságon, hogy Kossát mielőbb fosszák meg polgármesteri tisztségétől.

Az aláírásgyűjtést az Élő Aba Együttműködés szervezi. Az abai emberekből álló nem formális csoport a múlt évi időközi választások idején alakult meg. Olyanok dolgoznak együtt zászlaja alatt, akik szeretnék, ha Abán változás kezdődne, és végre normális közélet és jó hangulat alakulna ki a városban.

Mikula Lajos képviselő

Mikula Lajos önkormányzati képviselő, az Élő Aba Együttműködés egyik szervezője elmondta a Hírlapnak: "Az aláírásgyűjtés lehetőség arra, hogy az emberek közvetlenül véleményt nyilvánítsanak a közelmúlt történéseiről és Kossa Lajos tevékenységéről. Ezzel az akcióval azt akarjuk megmutatni, hogy az abai emberek igenis tudják, hogy melyek azok az erkölcsi értékek, amelyeket nem léphet át az, aki egy közösséget képvisel. Az abaiak újra emelt fővel akarnak járni!"

Az egykori Aba napok programjai kiemelkedtek a kínálatból
Fotó: V. Varga József és Archív

Megtudtuk: az együttműködés április 28-áig várja az abai, a belsőbárándi és a bodakajtori választópolgároktól a petíciós ív aláírását.

Kossa Lajos polgármester tegnap megerősítette lapunknak, hogy várja a fegyelmi eljárás lezárását, s álláspontját várhatóan a jövő heti lakossági fórumon ismerteti.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!