Hírek

2014.11.20. 15:45

Polgármester-dinasztia Tácon?

Tác - Horváth Tamás Tác új polgármestere le sem tagadhatná, hogy hasonlít elődjére, Horváth Istvánra. Ez azonban természetes, hiszen apáról és fiáról van szó.

Tribolt Lajos

Horváth István 24 évi Ikarusban eltöltött év után 1990-ben lett Tác polgármestere. Idén nyáron, újabb 24 év után úgy döntött, hogy már nem indul a polgármesteri posztért. Indult viszont a fia, Tamás (40 éves), aki három jelölt közül elnyerte a tisztséget.

- Három ciklusban, 12 éven át voltam önkormányzati képviselő, Dolgoztam a fejlesztési, a pénzügyi és a kulturális bizottságban. Úgy gondoltam, ismerem már annyira az önkormányzati munkát, hogy elinduljak a polgármesteri választáson - mondja az új elöljáró.

Horváth István immár 67 éves, még öt évre már nem akarta vállalni a polgármesterséget. Viszont most ő lett önkormányzati képviselő és ebben a minőségében is tudja támogatni a fiát. Pontosabban az önkormányzatot. Például úgy, hogy képviselőként továbbra is tagja a Székesfehérvárral kötött társulás táci meghatalmazottjainak. E társulás fontos, mert hamarosan kezdődik a gorsiumi beruházás, amelynek keretében bemutató épület és restaurátori műhely épül, hiszen mintegy 4 millió leletről van szó. Lesz egy 12-13 méteres kilátó torony. A táci önkormányzat egy hektár területet adott parkoló számára. A 900 milliós beruházás várhatóan a nyárra készül el.

Az önkormányzat ipari parkot szeretne létrehozni egy 8,5 hektáros önkormányzati területen, amit évekkel ezelőtt kivonattak a mezőgazdasági művelésből. Amikor szóba került az ügy, a régi polgármester szinte azonnal elővarázsolta az erre vonatkozó szerződést. A település ugyanis utat, közműveket szeretne a területre, s persze munkahelyeket teremtő beruházásokat.

Horváth Tamás polgármester azt mondja, megvalósítják, amiket az előző testületek már megterveztek. Például az orvosi rendelőt és az óvoda bővítését. A korábbi ügyeknél jól jön az apa segítsége.

Azt azért megkérdeztem a mai vezetőtől, hogy nincs-e olyan, amikor terhére van az édesapa. Azt mondja, az apa akkor jön, ha ő hívja. Ha mindig jönne, akkor ő azt szóvá tenné és az apja elfogadná.

- Jó apa-fiú kapcsolat van köztünk, s nagyon hasonlóak vagyunk. Az eddig is előfordult, hogy vasárnapi ebéd után szót váltottunk a településről, ez most is így lesz.

Egész Tác polgármestere szeretne lenni, nem csak azé a 60 százaléké, aki rá szavazott. Azokat is képviselni akarja, akik most úgy gondolták, hogy ne a Horváth-dinasztia legyen a település élén.

Kisördög megkérdezteti velem, hogy hány éves a fia. Érti a kérdést, mosolyogva mondja, hogy 7 és 11 éves lányai vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!