Hírek

2014.07.28. 13:05

Pótfelvételik a megyében is

Július 24-én kihirdették a 2014-es felvételi ponthatárait. Akik lemaradtak, a második körben, a pótfelvételin még bekerülhetnek valamelyik egyetemre vagy főiskolára

B. Kiss László

A pótfelvételin csak azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban egy szakra sem kerültek be, vagy nem is felvételiztek. Az, akit már fölvettek egy képzésre, hiába gondolja meg magát, nem jelentkezhet. A pótfelvételire augusztus 12-ig lehet jelentkezni. A jelentkezéseteket kizárólag az e-felvételi rendszerében, elektronikusan adható le.. A hitelesítés határideje augusztus 13. lesz.

A sikeres felvételi csak a kezdet, hosszú út vezet a diplomáig. Fotó: Ónodi Zoltán

A ponthatárokat augusztus 28-án húzzák meg, ekkor derül ki, hogy bekerülhet-e a jelentkező a kiválasztott szakra. Lényeges különbség a felsőoktatási felvételivel szemben, hogy a pótfelvételi alkalmával csak egy szakra lehet felvételizni. Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a pótfelvételin az egyetemek, főiskolák szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdetnek meg. A szakok listáját a felvi.hu-n hozzák nyilvánosságra– derül ki az edulina.hu honlapról. Ami a megyét illeti: a Kodolányi János Főiskola. az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, illetve a Dunaújvárosi Főiskola is hirdet pótfelvételit. A Kodolányi ezzel kapcsolatban augusztus elsején nyílt napot is rendez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!