Hírek

2014.10.17. 15:35

Prédává váltak a céges autók

Székesfehérvár - Kizárólag céges autókra specializálódott az a kétfős rablóbanda, akiket a napokban fogtak el a székesfehérvári kapitányság nyomozói.

Buthy Lilla

Akár Székesfehérváron, akár Budapesten ügyködtek, a forgatókönyv szinte mindig ugyanaz volt. Főként a reggeli órákban dolgoztak , éberen várták a nagyáruházak parkolóiban a potenciális áldozataikat. Megfigyelték a céges furgonokat, amint kiszálltak a sofőrök, és bementek a boltba, akcióba léptek. Saját autóikkal a kiszemeltjük mellé álltak, rutinos mozdulatokkal megbütykölték a zárat és már vitték is, amit értek. Mindezt a pillanat törtrésze alatt. Mivel munkás autókról volt szól, jellemzően szerszámokat, fúrógépeket és barkács eszközöket zsákmányoltak, majd azonnal elhagyták a várost. A munkába igyekvők, akik csak reggeliért ugrottak be a nagyáruházba, már csak egy feltört és kirámolt céges kocsi mellett bosszankodhattak. Az áruházak parkolói azonban nem szűkölködnek térfigyelő kamerákban, a felvételek alapján sikerült beazonosítaniuk a nyomozóknak a tolvajokat.

A munkába igyekvő szakik furgonjaiból rengeteg szerszámot lopott el a tolvaj páros (Fotó: Molnár Artúr)

- Így már tudtuk, hogy milyen autót kell keresni - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Pozsonyi Ákos rendőrzászlós, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozója. Csütörtökön, az elfogás napján Budapesten bukkant fel ez a jármű. Amikor tetten értük őket, a két gyanúsítottunk éppen kisgépeket adott át egy harmadik személynek. Hozzávetőlegesen a lefoglalt tárgyak értéke meghaladhatja az egymillió forintot.

Kiss Zoltán Edward, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: - Eddig nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottuk meg őket. Az egyik elkövető előzetes letartóztatásáról holnap tárgyal a Székesfehérvári Járási Ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!