Hírek

2016.02.06. 19:42

Prémium jótékonysági bál, immár harmadszor - Az ercsi Eötvös-kápolna felújítását támogatja általa a PLT

Rangos társasági esemény vette kezdetét szombat este hétkor Fehérváron. A PLT Prémium jótékonysági bálján a megye közéletének és gazdaságának számos prominense ott van.

B. Kiss László

A fehérvári Magyar Király szálló a helyszíne a szombat este hétkor kezdődött Prémium jótékonyság sajtóbálnak.

A házigazda Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató főszerkesztője, háziasszonya pedig Varga Barbara, a Fehérvár szépe verseny győztese. A  báli vendégek között ott van a megyeszékhely gazdaságának és közéletének számos prominense. Elfogadta a meghívást Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete, és jelen van L. Simon László államtitkár,  Törő Gábor és Varga Gábor országgyűlési képviselők, valamint Sárváry István, a Forster Központ elnöke is.

A vendégeket a város nevében   Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

A Prémium jótékonysági sajtóbál immár a város hagyományainak része, és köszönet illeti érte a szervezőket  - fogalmazott a polgármester.

A hajnalig tartó mulatságot Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke nyitotta meg, aki szerint a bál joggal jegyezhető föl a megye társasági életének hozománykönyvébe.

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára szintén köszöntötte a bálozókat, és arról beszélt,  hogy milyen kiemelkedő személyiség volt Eötvös József, akit az ercsi Szapáry-kápolnában helyeztek végső nyugalomra. A sírt a második világháború után azonban feltörték, a csontokat szétdobálták, a kápolnát pedig az összeomlás fenyegeti. Felújítására ugyan már rendelkezésre áll 70 millió forint, de ez a pénz még nem elég. Jól jön tehát a nemes cél megvalósításához a PLT fehérvári sajtóbálja révén összegyűlő adomány, melyet a szervezők a műemlékegyüttes rekonstrukciójára ajánlottak föl.

A bál alkalmával jelent  meg  a megújult Fejér megyei Prémium magazin új száma.

Malek Andrea volt a fehérvári Prémium bál sztárvendége

A köszöntőket Ruff Nikolett, a Fehérvár  Hangja tehetségkutató 2015-ös különdíjasának műsora követte a szombati, fehérvári  Prémium jótékonysági sajtóbálban.

Majd következett a vacsora. A válogatott előételek után levesek, fél tucatnyi ínyencségnek számító főétel, valamint többfajta köret és desszert között válogathattak a bál résztvevői.

A táncot a Lagúna együttes bécsi keringője nyitotta meg. A PLT fehérvári Prémium jótékonysága sajtóbáljának idei sztárvendége Malek Andrea volt.

A táncparketten hajnalig forogtak a báli vendégek, akiknek a szórakoztatását szolgálta több játék, a jósda, a karikaturista.

A jó hangulatú bál főtámogatója a Forster Gyula Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ volt. Kiemelt támogatója Fejér Megye Önkormányzata, támogatói pedig a Videoton, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Garzon bútorgyár s a Jüllich Glas Holding.

A felszolgált kiváló borok a Geszler Családi Pincészetből, a Lics Pincészetből, az L. Simon Borászatból származtak, a pálinkákat az Agárdi Pálinkaház szállította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!