Hírek

2014.11.27. 20:00

Püspöki látogatás a szerkesztőségünkben

Székesfehérvár - Lapunk szerkesztőségébe látogatott el csütörtökön délelőtt Spányi Antal megyéspüspök.

B. Kiss László

Egy hatalmas és gyönyörű adventi koszorúval a kezében érkezett csütörtöki látogatása alkalmával a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségébe a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke. Spányi Antal kávé és pogácsa mellett egy órás, oldott hangulatú beszélgetést folytatott a redakció tagjaival. Elsőként az adventi koszorún található három lila és egy rózsaszín gyertya jelentését magyarázta el egyik kollégánk kérdésére válaszolva, majd arról beszélt, hogy számára miként telik a szenteste.

A jelenlevők derültsége közepette elevenítette föl, hogy miként fogócskázott egyszer régebben, a püspökség munkatársainak karácsonyi ünnepségén egy három év körüli, tiszteletlen kisfiúval. A fiúcska azóta felnőtt, és mindig illedelmesen köszön, s ha rohangál is még a püspöki palota hosszú, piros szőnyeggel fedett folyosóján, azt titokban teszi – így zárult a történet. A megyéspüspök a beszélgetés során szóvá tette, hogy az újság utolsó oldaláról már ismeri a közelebbi és távolabbi környék szinte valamennyi olyan hajadonját, aki él-hal a macskájáért, és a barátjával jár szórakozni. Szívesen olvasna azonban családokról is a lapban – jegyezte meg. Arról például, hogy miként telik egy három gyermekes házaspár örömekben gazdag, ám rendkívül küzdelmes napja...

A püspök – egyebek mellett – elmesélte azt is: gyakran előfordul, hogy megkeresik olyan házaspárok, akik annak idején hozzá jártak hittanra, és ő eskette őket. A fiatal szülők ilyenkor magukkal hozzák örökmozgó csemetéiket is, akik egy percre sem tudnak egy helybe megülni. Csúsznak, másznak és „feltakarítják” a legeldugottabb sarkot is.... Minden tisztelete a nagyszülőké hát, akik – vélhetően fokozatosan – hozzáedződnek ehhez – vallotta be Spányi Antal. A megyéspüspök a látogatása végén kézfogással búcsúzott el a beszélgetés valamennyi résztvevőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!