Hírek

2017.07.09. 20:20

Ráckeresztúron járt a Bill Drake Band!

RÁCKERESZTÚR Ritkán élhet át az ember olyan megrendítő és felemelő élményt, mint amilyet a dallamos rockzenét játszó amerikai énekes és dalszerző, Bill Drake és barátai koncertjén. Bill egykor drogfüggő volt, ám megtért, és Isten gyermeke lett. Csapatával együtt idén nyáron újra ellátogatott Magyarországra.

Gajdó Ágnes

A turnén legújabb, Legacy (Örökség) című albumuk dalait mutatták be. Zenéltek baptista imaházban, református szeretetotthonban, a gyarmati kálvárián, a kiskunmajsai menedékvárosban - s a ráckeresztúri római katolikus templomban is.

Különös érzés belépni az Isten házába, ha nem a megszokott látvány tárul elénk. Erősítők, hangszórók, keverőpult, mikrofonállványok, sokféle hangszer. A közönséget zömmel a ráckeresztúri drogterápiás otthon lakói alkották, de néhány falubeli is érdeklődve figyelt, hallgatta a bizonyságtételeket. A szintetizátornál Bill állt, s kendőzetlen nyíltsággal vallott korábbi életéről. Amikor a banda belelendült, csak úgy dübörgött az ódon épület. A kivetítőn magyarul is olvasható volt minden egyes dalszöveg, olykor Fónyad Bence tolmácsolásával jutott el a hallgatósághoz Bill, azaz az Úr üzenete.

Bill Drake és barátai különös hangulatot varázsoltak a templomba Fotó: Gajdó Ágnes

Néhány dalt táncbetétek kísértek. Különösen a tajvani származású Sara koreográfiája ragadta meg a résztvevőket. A törékeny alkatú lány egyetlen, a gonoszt szimbolizáló székkel táncolt, viaskodott, majd fölé kerekedett. Katartikus pillanatokat élhettünk át akkor is, amikor a dicsőítő énekek után Bill imára szólított. A keménykötésű fiatal fiúk szinte valamennyien a padra borultak. Fohászkodtak a függőségüktől való szabadulásért. S talán valamennyiünkben ott motoszkált a gondolat, vajon mi milyen örökséget hagyunk hátra.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!