Hírek

2016.08.03. 10:31

Rajzanak a vérszívók, mikor lesz irtás? (frissítve)

Sokan panaszkodnak Fehérváron, hogy hirtelen sok lett a szúnyog. A katasztrófavédelem a bejelentés alapján megvizsgálja a csípésszámot.

Házi Péter

Igencsak kellemetlenkednek mostanában a vérszívók Fehérváron, ezt Fehérvár polgármestere is jelezte  a katasztrófavédelemnek, néhány éve ugyanis ők végzik a gyérítéssel kapcsolatos feladatokat.

Amint érdeklődésünkre Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta, teljes kapacitással dolgoznak a szúnyogirtást végzők, a sok eső, majd az arra következő meleg napok igencsak kedveztek a kis vérszívók szaporodásának. Immár nyolcadik hete végzik a permetezéseket, ezen a héten a Velencei-tó környéki településeken dolgoztak, ugyanis itt van most a legnagyobb gond a szúnyogok szempontjából.

Az önkormányzatok, így Fehérvár bejelentését is megvizsgálják és ha valóban kiemelkedően sok a szúnyog, a következő héten, vagy az azt követően elképzelhető gyérítés. Ezt a katasztrófavédelem honlapján mindig jelzik.

Frissítve

Cikkünk után nemsokkal kaptuk meg az önkormányzat közleményét, miszerint a legfrissebb döntés szerint augusztus 8-án, azaz jövő héten újra felszállnak a repülők, hogy felvegyék a harcot a fehérvári szúnyogokkal. A permetezést napnyugtát megelőzően tartják, ha esne az eső, akkor augusztus 9 és 10. az "esőnap". A légi irtás során Coratrin, Aqua K-Othrin, illetve Mosquitox 1 ULV Forte szereket használnak. Az anyagok melegvérű állatra és emberre veszélytelenek, a környezetet nem károsítják, kizárólag a rovarokra vannak káros hatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!