Hírek

2014.09.16. 20:50

Rangos díj a civileknek

Budapest, Fejér, Székesfehérvár - Lukács Móric-díjban részesült az Echo Innovációs Műhely. Az elismerést hárman kapták meg az országban.

Az elismerést azon magánszemélyek és civil szervezetek kaphatják meg, akik közösségszervező tevékenységükkel kiemelkedőt alkottak, munkájukkal az adományozás kultúrájának fejlődését segítették elő. A díjat Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke vette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől Budapesten. Az elismerést idén Lovas Józsefné, óvónő és bábjáték oktató, Mess Béláné Mezey Klára, a Pécsi Székesegyházi Plébánia Caritas csoport vezetője és a székesfehérvári Echo Innovációs Műhely kapta.

Zugor Zsuzsanna a díjjal. Fotó: ECHO

Balog Zoltán az elismerések átadásán emlékeztetett: Lukács Móric, a díj névadója, a 19. század második felében élő író és közéleti ember volt, aki a saját vagyonából áldozott a köz javára és egyike volt azoknak a politikusoknak, aki az elsők között ismerte fel a civil szervezetek fontosságát a társadalomban.

A tárca vezetője kiemelte: azok, akik példát mutatnak a tevékenységükkel, követendő utat jelölnek ki. A díjazottak hiteles és elkötelezett emberek, akik személyiségükkel azt üzenik a közösségnek, hogy lehet mások nehézségein segíteni. Hatásukra a környezetük tagjai újra tudnak hinni a közösségben, a megtartó közösség erejében, a közösségi élményekben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!