Hírek

2017.01.11. 19:06

Rászorulóknak adja a pénzt

Székesfehérvár - A Príma-díjas Kámán Béla jótékony célra fordítja a díjjal járó pénzt. Egy kórházi beteghordó, a Kodály iskola, két rászoruló család is kap az önzetlen adományból.

ÖKK

Kneifel Imre igazgató nagy örömmel köszönte meg Kámán Béla (középen) felajánlását az iskola számára, ahová unokája jár Fotó: ÖKK

- Már a sajtótájékoztatón bejelentettem, ha megnyerem a Príma-díjat, jótékonysági célra fordítom. Az unokámtól, aki ide jár, sok jót hallok az iskoláról. Ahogy az épületben körbenéztem, úgy döntöttem, szüksége van támogatásra az iskolának - mondta szerdán Kámán Béla a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban tartott jelképes átadáson. Az építész 300 ezer forintot utalt át az iskola alapítványának; emellett egy kórházi beteghordót, két rászoruló gyermekes családot, az ARÉV Baráti Kör Egyesületet, még egy civil szervezetet és egy nyugdíjas sakkozót is támogatott. Kámán Béla közösségi szerepvállalása kiemelkedő, a megyei építész- és mérnökkamarák alapító tagja, büszke az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnökségében betöltött szerepére.

- Nagy örömmel fogadtuk a nemes felajánlást. Terveink szerint az összegből és az alapítványunk támogatásával a gimnáziumunk számára vásárolunk digitális táblát, amire mind a kollégák, mind a tanulók részéről nagy igény van - fogalmazott Kneifel Imre, az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!