Hírek

2016.07.27. 14:47

Rekordharcsát és óriásamurt találtak

Dinnyés - A napokban újabb pontytelepítésre készülnek a Velencei-tónál. Az utóbbi napok változékony, de meleg időjárása kedvezett a horgászoknak.

Lovász Lilla

- Több szákban találtunk szép fogásokat: a ragadozókat és a békés halakat kedvelők is örülhettek - mondta el Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

Kuti Balázs budapesti horgász néhány szép ponty mellett egy közel 10 kilós amurt is fogott - azonnal „szelfiztek" is. Fotó: A szerző

Megtudtuk, keszegek, kárászok és kisebb pontyok mellett egy tekintélyes méretű amur is horogra akadt, amelynek súlya megközelítőleg 10 kilogramm volt. A ragadozó halaknál a süllők és balinok mellett egy rekord nagyságú harcsa is csónakba került: a mérlegeléskor néhány dekával maradt csak el az 50 kilótól.

A szakember a pontyhorgászokat kiemelten érdeklő hírről is beszámolt: az előttünk álló hét közepére újabb telepítést tervez a Velencei-tó halászati hasznosítója, a MOHOSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!