Hírek

2015.09.17. 16:12

Rendkívüli segítség városunk határon szolgáló katonáinak, rendőreinek

Székesfehérvár – Tízmillió forinttal segíti a város önkormányzata a menekültválság miatt a határon szolgálatot teljesítő katonák, rendőrök, illetve az itthon maradt családtagjaik közötti kapcsolattartást.

Házi Péter

Ezt a javaslatot fogadta el a városi Fidesz frakció, a döntést a pénteki közgyűlés hozhatja meg. Egyúttal azt is javasolják, egymillió forinttal segítse a város a Máltai Szeretetszolgálatot, hogy a kiskorú menekülteket tudja segíteni.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

– Katonáink és rendőreink egy része ezekben az időkben nem Fehérváron, hanem éles helyzetben, déli határainkon szolgál. Ez a családjaik számára is nehéz helyzet, amiben feladatunk és felelősségünk van. Elsősorban azon gondolkozunk, hogy a kapcsolattartás technikai feltételeit teremtsük meg a Fehérváron maradt családtagok és a déli határvidéken szolgálatot teljesítő katonák, rendőrök között  – mondta a bejelentés kapcsán Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere, aki kérdésünkre hozzátette, a jövő héten derül ki pontosan, hogy a tízmillió forintból mobiltelefonokat, esetleg más, technikai eszközöket kell-e majd vásárolni.

– Úgy érezzük,  Székesfehérvárnak humanitárius segítséget is nyújtania kell,  ezért egymillió forinttal segítenénk a Máltai Szeretetszolgálatot, hogy a kísérő nélkül érkező gyermekeknek tudjon támogatást nyújtani – tette hozzá Horváth Miklósné, a városi Fidesz frakcióvezetője, aki  reményét fejezte ki,  az előterjesztést  minden politikai oldal képviselője támogatja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!