Hírek

2014.12.28. 19:38

Rendőrökre támadtak Száron - használta fegyverét a járőr

Intézkedő rendőrökre támadt három férfi. A rendőrök egyike – bántalmazott társa védelmében – fegyvert használt.

A Szár melletti erdőből érkezett segélykérés egy vadásztól vasárnap délután a rendőrségre. A bejelentés szerint a vadászt három férfi előzetes szóváltást követően bántalmazta. A helyszínre érkező járőrpáros Szár, József Attila utcában intézkedés alá vonta a háromfős társaságot, akik a rendőrökre támadtak. A támadók többszöri felszólítás ellenére sem hagytak fel a rendőrök bántalmazásával, ezért az egyik rendőr - a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - két figyelmeztető lövést adott le szolgálati fegyveréből a légtér irányába, majd miután a férfiak tovább bántalmazták járőrtársát, a támadók megfékezése érdekében egyikük alsó végtagjára célzottan lőtt. A meglőtt D. Roland (38) szári lakost – állapota az elsődleges adatok szerint súlyos, nem életveszélyes – és a két sérült rendőrt a mentők kórházba szállították.

A rendőrök a támadóik közül a helyszínen fogták el D. Rolandot és az 57 éves Sz. Tibor szári lakost, majd röviddel később lakásán a szintén helybéli D. Szabolcsot (35). A helyszíni szemle a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség részvételével folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!