Hírek

2017.06.29. 12:12

Mindhárom frakció köszönetet mondott a rendőrségnek az eredményes munkáért

A megyei közgyűlés mindhárom frakciója köszönettel nyugtázta a rendőrség tavalyi munkájáról szóló csütörtöki beszámolót.

B. Kiss László

A megyei közgyűlés csütörtökön egyhangú szavazással fogadta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámolót. A beszámoló kapcsán Molnár Krisztián, a közgyűlés elnöke kiemelte: nem a bűnözési, a felderítési vagy a baleseti statisztika mutat csak kedvező képet a megye közbiztonsági helyzetéről, de – a visszajelzések alapján – nőtt a lakosság szubjektív biztonságérzete is, és a pozitív fogadtatásra talál az intézkedési kultúra változása is, melynek eredményeként a szankcionáló rendőr képet a segítő rendőré váltja föl a köztudatban. Molnár Krisztián üdvözölte azt az új gyakorlatot, miszerint a főkapitány telefonon tájékoztatja őt és az adott település vezetőjét is, ha olyan eset történik, ami esetleg szélesebb körben kelthet riadalmat. A rendőrség sikeres és áldozatos munkájáért köszönetet mondott az ülésen mindhárom frakció vezetője is. Árgyelán János, a Jobbik frakcióvezetője – ezen túl – megkérdezte azt is, hogy mi okból csökkent tavaly a megyében 37 ezerrel a rendőrök által a közterületen eltöltött órák száma. A jelen levő Varga Péter dandártábornok, megyei főkapitány, válaszában elmondta: a folyamatos határszolgálat miatt voltak kevesebbet az utcán a Fejér megyei rendőrök. Az, hogy ez nem látszik a bűnözési statisztikán, a polgárőrök értékes támogatásának, segítségének is köszönhető.

A főkapitány, Varga Péter élőszóban is kiegészítette az ülésen az írásos beszámolót

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!