Hírek

2017.07.20. 16:03

Rokonszenv-szavazatokkal ismerték el munkáját - A bicskei alpolgármester vállaltan érzelmes alkat

Bicske – Bálint Istvánné tudta nélkül nyerte el Az év alpolgármestere címet, rokonszenv-szavazás alapján. A szakma voksolt, az elismerés értékelés, egyben elvárás a jövőre nézve is.

Zsohár Melinda

Csaknem negyedszázada indult meg Városi polgármesterek randevúja címen a részben civil, részben szakmai kezdeményezés, amely az önkormányzatok vezetőit: polgármestert, alpolgármestert, jegyzőt kíván kiemelni közvetlen környezete szavazatai nyomán. Lapunk hírt adott a Fejér megyei sikerről, ketten is elhozták a díjat, ami erkölcsi elismerést jelent a napi munkáért.

Gratuláció, jó hangulatú beszélgetés kollégákkal, s Szász Endre festőművész alkotása ajándékként – ez volt az idei, Balatonfüreden tartott Városi polgármesterek randevúja rendezvényen.

Bálint Istvánné bicskei alpolgármester területe a szociális terület, pályázatok, a városi rendezvények, s ahogyan ő fogalmaz: szívügye minden feladat, ami az emberekről szól. A naptárja tele van, sokan felkeresik egy-egy ügy megoldásáért, személyes problémával is. Nem titkolja, hogy érzelmes alkat, s ez többnyire még több munkára sarkallja.

Bálint Istvánné bicskei alpolgármester, férjével

- Tősgyökeres bicskeinek tartom magam, noha kétéves voltam, amikor szüleimmel Bicskére költöztünk, a fejlődésnek indult településre – mondja Bálint Istvánné Andrea. Felmenői svábok, a Bicske környéki falvakba többszáz éve települtek németek, leszármazottaik a szomorú kitelepítések ellenére is maradtak. – Soha nem merült fel bennem, hogy elköltözzünk innen, itt vagyok otthon. A fővárosi nővériskola után egy ideig a SOTE gyermekklinikájának szívsebészetén dolgoztam, ám fiatal anyaként maradtam Bicskén – foglalja össze röviden.

A menekülttáborban dolgozott 1994-2014 között, az emberi segítségnyújtás csínját-bínját kitanulva e sajátos élethelyzetben. Nővérként kezdte, szociális és ellátási osztályvezetőként hagyta el a tábort még a bezárása előtt, közben szociálpedagógiai diplomát szerzett.

- Az önkormányzati munkában külsős bizottsági tagként kezdtem 2006-ban, a következő ciklusban helyi képviselőként kaptam bizalmat a választóktól, a város- és városfejlesztési bizottság elnöke lettem. 2010-ben a Fidesz-frakció vezetőjeként vállaltam elvi-politikai hovatartozásomat, amiről azonban le kellett mondanom, amikor 2014-től főállású alpolgármesterként folytattam munkámat.

Pállffy Károly polgármesterrel

Ettől az évtől a megyei közgyűlésben is tevékenykedem. Úgy vélem, a helyi közéleti politizálásom nincs ellentétben az önkormányzati munkámban magamra vállalt és rám rótt kötelezettségeimmel. A „bicskeiség” az egyik iránytűm – fogalmaz őszintén az alpolgármester.

Az idősek és a gyerekek külön-külön és együtt is fontos „célcsoport” a számára, az ő előterjesztésére vállalta magára az önkormányzat a gyerekek rota-vírus elleni és a 75 év felettiek tüdőgyulladás elleni védőoltásának költségeit.

Gondolatok 50 felett címmel a Kapcsolat Központtal közösen előadásokat szerveztek annak a korosztálynak, amelynek Bálint Istvánné szerint sokat köszönhetnek az ifjabb nemzedékek. Személyes jó kapcsolatokat ápol mindkét városi nyugdíjas klubbal, úgy véli, a helyi közösségnek szüksége van az idősekre.

A bicskei mezővárosi hagyományok felélesztése része alpolgármesteri tevékenységének, ami illeszkedik az utóbbi években számos nagy fejlesztést, építkezést megélt város eredményeihez.

- A városi disznóvágás, a Legszebb konyhakertek programhoz való csatlakozás más léptéket jelent, mint az új járási hivatal építése, vagy a város szívének építészeti megújulása, igaz. Ám az „apróságok” szintén befolyásolják a városlakók közérzetét – mondja.

Az alpolgármester asszony sokáig aktívan sportolt, kézilabdázott, támogatja a helyi sportot. Jelenleg készül a Zánkára, a bicskei roma gyerekek táboroztatásra – ez hét éve szintén személyes vállalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!