Hírek

2014.09.20. 16:02

Rózsát ültetnek az újszülötteknek

Velence – Igazi közösségteremtő hagyományt őriznek a városban azzal, hogy rózsát ültetnek az újszülötteknek örülve.

Tihanyi Tamás

Velence városának 2003 óta hagyományos rendezvénye a Babák Rózsakertje elnevezésű program, amelynek során az elmúlt egy esztendőben világra jött gyerekek születésének emlékére ültetnek a családok egy-egy rózsatövet, majd a pergolára kiszögezik a kis névtáblákat. Így történt ez szombaton is, amikor az erőtlen őszi napsütésben megtelt boldog és reményteljes apukákkal és anyukákkal a rózsakert. A színpadon óvodások, iskolások adtak kedves műsort a sok-sok szülőnek és a már korábban megünnepelt gyerekeknek, akiknek rózsája már évek óta az új iskolával szembeni parkban növekszik.

Fotó: Lovász Lilla

Az ünnepi program során zenés mesejáték szórakoztatta a kicsiket és a nagyobbakat, forogtak a hinták, miközben kézművesek árulták portékáikat a színpad közelében. Az is szép hagyomány, hogy minden esztendőben a Babák Rózsakertjében adják át a Velence Rózsája elnevezésű díjakat az arra érdemeseknek. Oláhné Surányi Ágnes polgármester méltató szavai után idén kiemelkedő tevékenységének elismeréseként Herczeg Ferencné, Sinkáné Mihály Zita és Ható János vehette át a díjat. Szeptember 20-án tehát hatvanöt új rózsatő ültetését végezték el a büszke hozzátartozók, de mint ahogyan a településvezető a feol-nak elmondta, a 2003-as kezdetek óta már összesen hétszázötvenhat (!) új velencei lakos, ennyi baba születésének tiszteletére helyeztek el virágot a parkban. Velence lakossága egyébként igen hosszú ideje már, hogy folyamatosan növekszik, az állandó lakosok száma éves átlagban mintegy százzal lesz több és több. Ezzel arányosak az iskolai és az óvodai fejlesztések, hiszen egyre bővül a gyereklétszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!