Hírek

2016.04.25. 18:06

Saját lakásában tört rá, megkötözte, megverte, kirabolta

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint április 22-én az éjszakai órákban Móron, a sértett által használt ingatlanra a bejárató ajtót berúgva bement és a sértettet egy kardszerű tárggyal több alkalommal a fején nagy erővel megütötte, majd megkötözte azért, hogy telefonon ne tudjon segítséget kérni - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Klecska Ernő

A támadó távozása előtt a kötözésből kiszabaduló sértettet még egyszer a fején megütötte és védekezésre képtelen állapotát kihasználva a mobiltelefonját eltulajdonította, majd a helyszínről elmenekült. A gyanúsított a bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott, azonban súlyosabb sérülés keletkezésének reális veszélye fennállt.

A gyanúsított többször volt büntetve személy elleni erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt, jelen cselekményét feltételes szabadságra bocsátás hatálya alatt állva követte el, ezért tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll - szólt az ügyészi indoklás.
A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely döntés a gyanúsított fellebbezésére figyelemmel nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!