Hírek

2017.06.26. 15:27

Megújulásra vár a 63-as főút sárbogárdi szakasza

A nyári szünet előtti utolsó ülését nemrégiben tartotta a városi önkormányzat képviselő-testülete. A képviselők tizenhat napirendi pontot tárgyaltak, a tanuszoda munkálatai lassan a finiséhez érkeznek.

V. Varga József

Amint Sükösd Tamás polgármester lapunknak elmondta: a felügyeleti szervek ellenőrzést tartottak a közmunka program végrehajtása kapcsán, s mindent rendben lévőnek találtak. Egyeztettek a beruházóval (Nemzeti Sportközpontok) a tanuszoda építéséről, s jó hír, hogy a munkák lassan a finiséhez érkeznek. Nyitás várhatóan szeptemberben! A vizes világbajnokságra készülőben, Cseh László olimpiai érmes, világbajnok úszóval találkozhattak a napokban az érdeklődők a városháza dísztermében. A Mészöly általános iskolában átadták a felújított KRESZ-parkot. A közelmúltban egyeztettek az illetékesek, majd lakossági fórumot tartottak a 63-as főút Katona utcai torkolata, valamint a vasúti kereszteződés tervezett átépítéséről.

Az elöljáró beszámolt arról is, hogy aláírták a már megítélt terület- és településfejlesztési operatív program pályázatainak (iparterület-fejlesztés, a város természetközeli megújítása, kerékpárút létesítése, belterületi vízrendezés, pusztaegresi fejlesztések) támogatási szerződéseit. A pályázatokról és a szerződésekről Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

Régóta megújulásra vár a 63-as főút városi átkelési szakasza

A képviselő-testület elfogadta a városi civil szervezetek beszámolóit; s határoztak arról, hogy a következő öt évben továbbra is – egyetlen pályázóként – a Régió 2007 Kft. látja el a helyi, menetrend szerinti autóbusz-közlekedést Sárbogárdon. Elfogadták a Sárbogárd – Hantos – Nagylók Szociális és Gyermekjóléti Társulás tevékenységéről, valamint a szociális gondoskodás körében végzett hatósági munkáról szóló tájékoztatót.

A grémium a 2017-2018-as nevelési évben a Zengő Óvodában és tagóvodáiban 17 csoport indítását határozta meg. Az óvodapedagógusok létszámát 35, a nevelést segítő alkalmazottak létszámát 26 főben rögzítette. Elhangzott: örvendetes, hogy a településen növekszik az óvodába járó gyermekek száma.

A képviselő-testület pályázatot írt ki helyi alapítványok számára sportcélú támogatások elnyerésére (a keret-összeg 3,4 millió forint). Az alapítványok ugyancsak pályázhatnak működési és rendezvényi támogatásokra (a keretösszeg 1,65 millió forint). A benyújtási határidő mindkét esetben július 14-e. Módosították a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletet. A díj legmagasabb mértéke a jövőben a következő két díjtételen alapul: az alapdíj ürítési alkalmanként 7000 forint + áfa, illetve ürítési díj köbméterenként 690 forint + áfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!