Hírek

2016.05.29. 16:10

Sárbogárdi napok, szórakozásra fókuszálva

Sárbogárd - Vidámpark, vásári forgatag, étel-ital, színpadi produkció, sztárkoncert, utcabál és tűzijáték várta szombaton és vasárnap a sokaságot az Ifjúsági parkban.

V. Varga József

- Egész éjjel festettem a molinót, erre otthon felejtettük - mesélte bosszúsan Boróka. - Mindent a csapatért! Ma reggel visszamentem érte Veszprémbe Tunkolda - hirdette a felirat a családi, baráti társaság sátránál és a kitűzőkön, a főszakács tisztét Varga Balázs informatikus töltötte be. Édesapja, Varga Zoltán nyugállományú sárbogárdi tűzoltóparancsnok saját készítésű sajtjait kínálta: zöldfűszereset, füstölt sonkásat, céklásat és társait. Hmm

A huszonötödik Sárbogárdi napok szombati programját a hagyományos pörköltfőző versennyel nyitották: mind a huszonegy csapat sertéspörköltet készített. Többen némi körömmel, csülökkel, gombával bolondították meg a matériát. A fődíjat végül a Kehl Imre vezette bogárdi Barátság négyese érdemelte ki.

A Tunkolda családi, baráti csapata - a bográcsnál Varga Balázs. Fotó: V. Varga József

- Harmincéves városunk születésnapját hivatalosan január elején ünnepeltünk - fejtette ki lapunk érdeklődésére Sükösd Tamás polgármester. - A második fontos mérföldkő ebben a sorban a tanuszoda alapkőletétele volt egy hónapja. A hétvégi kétnapos attrakciót - mintegy harmadik felvonásként - pedig a szórakozás jegyében szerveztük.


Szombaton a többi között borkóstoló csábított, íjászbemutatót tartottak, délután pezsgő tánckavalkád vette kezdetét, este Curtis és Kollányi Zsuzsi, majd Rúzsa Magdi koncertezett. Vasárnap gyermeknapi programok sorjáztak, Bíró Kriszta énekelt, a focitornán Sárbogárd, a Megye és a Parlament gárdája mérte össze ügyességét. Zárásként Kis Grófónak, majd a Csík zenekarnak tapsolhatott a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!