Hírek

2014.08.03. 17:30

„Van egy kivilágítatlan halálos útkereszteződésünk”

Baracska - A település általa látott gondjait szedte csokorba levélírónk. A felvetett ügyek egy részéről megkérdeztük a polgármestert.

Tribolt Lajos

A hat ciklust betöltő polgármesterektől írt cikkünk után Laczkó József baracskai olvasónk egy terjedelmes írásban fogalmazta meg kifogásait települése és annak polgármestere ellen. A levelet hossza miatt nincs módunkban közölni és a települések önkormányzati választási kampányaiban sem szeretnénk szerepet vállalni, de a levél néhány közérdekű felvetését továbbítottuk a polgármesternek és megkérdeztük a véleményét.

- Van egy kivilágítatlan halálos útkereszteződésünk (70. sz. út - Széchenyi út - Váli út kereszteződése). Rengeteg a baleset, gyerekeinkért aggódó szülők gyomoridege nap, mint nap - írja olvasónk.

Boriszov Zoltán polgármesterrel kimentünk a helyszínre. A Széchenyi út becsatlakozásával szemben busz-megálló van, így zebra nem festhető fel. A Váli úton lehet a vasútállomás felé menni, de a Széchenyi út becsatlakozásától néhány méterre van kint a település végét jelző lámpa. Külterületen pedig szintén nem lehet zebrát felfesteni. Az önkormányzat már többször a közútkezelőhöz fordult. Most ott tartanak, hogy év végéig sárga villogó kerülhet ki és ledes sebességjelző lámpa. A képviselőtestület pedig döntött a kereszteződés világításának javításáról.

A levélben szerepel, hogy a település szélén lévő sertéstelepről trágyaszag terjed. levélírónk szerint - aki 8 éve lakik a településen - a városról a jobblevegő miatt költöznek ki az emberek.

A panaszolt útkereszteződésben Boriszov Zoltán polgármester. Zebrát nem lehet felfesteni

A polgármester úgy tudja, a telep legalább ötven éve ott van és három évtizede intenzív sertésnevelés folyik benne. Az önkormányzathoz már több lakossági bejelentés érkezett, amit ők a környezetvédelmi hatósághoz továbbítottak. A tulajdonos azonban minden előírást betart, így nem léptek fel vele szemben. Azt polgármester is tanúsítja, hogy északi szél esetén időnként rossz szag terjeng a településen.

Szerepel a levélben, hogy a MÁV állomás EU kompatibilis, vagyonokat érő, felújított részén hülyére lehet fagyni, fülcimpáig elázni, az ember lelkét kifújó szélben álldogálni. Sőt, ehhez tartoznak a visszatérő kerékpárrongálások a tárolóban, az új parkolóban az akkumulátorok, kerekek, dísztárcsák eltűnése. Kamera nincs.

A polgármester egyetért azzal, hogy nem szerencsés az állomásuk kialakítása. A vonat fönt áll meg, az állomás ötven lépcsőfokkal lentebb van. Az állomás a MÁV arculati tervei alapján épült. A parkoló és kerékpártároló olyan helyen van, amire senki nem lát rá. A kerékpártároló kap új világítást, de egyebet most nem tudnak tenni.

A MÁV-nak jelezték a gondjaikat, ám többet nem tehetnek. A belügyminisztérium kamerapályázatán nem nyertek.

A levélben szerepel az is, hogy a hivatalban ügyfélfogadási időn kívül nem veszik fel a telefont. Boriszov Zoltán elmondta, a központi szám a titkárnőnél csörög, ő felveszi, ha a helyén van. Ám ő az irattározás felelőse is, ezért nem ül folyamatosan az asztalnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!