Hírek

2016.05.29. 17:24

Sárkeszi: egyéves a falukemence!

Sárkeszi – A falukemence egyéves születésnapját ünnepelték szombaton a faluban. Finom falatokkal, gyermeknapi és szórakoztató programokkal.

V. Varga József

Mindenki hozzon egy nagyméretű téglát! – tette közzé felhívását még a múlt év márciusában Farkas Gyuláné polgármester. Közösségi összefogással falukemence építésébe fogott a hatszáz lelkes kistelepülés. A munkálatok Kőhegyi László alpolgármester irányításával folytak, és egy éve a kemenceavatót is megtartották.

Kőhegyi László alpolgármester finom falatokat sütött szombaton a „szülinapos" falukemencében. Fotó: V. Varga József

A képviselő-testület úgy határozott, hogy szombaton megünneplik a falukemence egyéves születésnapját. Gyülekeztek a családok, az aprónépre mese-akadályverseny várt, melynek hat állomását Tóthné Szentkuti Zita önkormányzati képviselő a méhek ökológiai szerepére építette föl, persze játékos formában.

A kemencében László tarját és oldalast sütött, a népek zamatos borokat kóstolgattak, néptáncosok, operettmelódiák, gyerekdalok szórakoztattak. A kesziek aztán este kitáncolták a májusfát, és kezdetét vette a bál, a mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!