Hírek

2017.08.11. 17:53

Az édesanyákat köszöntötték a sárszentmihályi közösségi házban

Sárszentmihály – Az anyatej világnapja alkalmából azokat az anyukákat köszöntötték a közösségi házban, akik legalább hat hónapos korukig szoptatták gyermeküket. A világnapot az anyatejes világhét rendezvényei követték.

V. Varga József

Mészáros Szandra védőnő körzetéhez Sárszentmihály (a sárpentelei településrésszel) és Sárkeszi tartozik. A 0–6 éves korosztálynak 235 a gondozotti létszáma, a 0–3 éves korosztályba 120-an tartoznak. Jelenleg 7 újszülöttjük van, a várandós kismamák száma pedig 18.

A védőnő kezdeményezése a múlt évhez kötődik, de a héten, csütörtökön megrendezett ünnepség volt igazán az első, mellyel az anyatej világnapja alkalmából az édesanyákat köszöntötték. Szép szavakkal és egy szál sárga rózsával. A kislányok rózsaszín babanaplót is kaptak, a kisfiúk meg kéket.

Az aprónépet a Tipegő bölcsőde játszósarka várta

A résztvevőkre előadások, foglalkozások, szaktanácsadások és bemutatók vártak. Nem mindennapi alkalomnak bizonyult a „mamin-baba” torna, a nagyobbacska gyerekek pedig a játszósarokban múlatták az időt a Tipegő bölcsőde segítségével.

Az ünnepségen és a sajátos randevún vendégeskedett és hasznos tudnivalókkal szolgált Horváth Enikő, sárszentmihályi házi gyermekorvos, mondókás-táncos foglalkozást vezetett Szilvási-Grund Helga tanítónő. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bababarát szülészeti osztályának tevékenységét Bozsa Anikó vezető szülésznő mutatta be.

A délelőtt minden mozzanata az anyatejes táplálásra, a szoptatásra fókuszált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!