Hírek

2014.05.27. 10:05

Sártengerré vált a falu alsó része

Bakonykúti - A helybeliek is csak most szembesülnek azzal, milyen károkat okozott a Kertaljai-patak vasárnapi áradása.

B. Kiss László

Bakonykúti alsó végén csordogáló, jelentéktelen kis vízfolyás vasárnap délután valóságos sárfolyammá duzzadt annak következtében, hogy itt folyt össze az  a rengeteg, ötven milliméternyi csapadék, ami a környéken vasárnap délután rövid idő alatt lezúdult. A víz több  helyen átfolyt a bekötő úton, és óriási mennyiségű iszapot sodort magával. A megáradt patak átcsapott a hídon, amely a szélső, Forrás utcát köti össze a faluval, és az itt lakókat elzárta a községtől. Lejjebb a vízműnél egy gyalogoshidat pedig úgy sodort el, mint egy gyufásdobozt. A patak két partján álló ingatlanok kertjét húsz-harminc centi magasan borítja az iszap. Van, aki a postaládáját is  csak rögtönzött pallókon tudja megközelíteni.

Marics József a már ismét oly ártatlannak tűnő kis patak partján, egy kidöntött kerítés mellett. Mögötte a híd, mely járhatatlan volt vasárnap éjjel a rajta átbukó sárfolyam miatt (Fotó: B. Kiss László)

 

Személyi sérülés nem történt, bár izgalomra volt ok. A kár milliós nagyságrendű  mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Marics József polgármester. Az elöljáró a szombatra hirdetett főzőversenyt lefújta, és arra kéri a helyieket,  hogy segítsenek azoknak, akiknek zöldellő kertje sártengerré változott. Az áradat erejére jellemző, hogy nem csupán kerítést döntött ki, de felragadott egy lakókocsit is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!