Hírek

2014.08.04. 13:55

Olvasói panasz: se légkondi, se sötétítő a buszon

Székesfehérvár - Miért nem a buszokra fordítja inkább azt a pénzt az Alba Volán, amelyet az élsport támogatására költ? - tette a fel a kérdést egy olvasónk.

B. Kiss László

Az utasoknak még a bugyijából is csavarni lehetett az izzadságot fogalmazott bodajki olvasónk, amikor azt panaszolta föl, hogy a július 21-én, a székesfehérvári Piac térről induló bakonycsernyei buszjáraton pokoli volt a forróság. A légkondicionáló semmit nem ért, a busz ablakai ugyanakkor be voltak csavarozva. Ráadásul sötétítőfüggöny sem volt az ablakokon.

Bodajkig a bérlet 17 ezer 800 forintba kerül. Ennyi pénzért különb szolgáltatást igényelnének az utasok fogalmaz levélírónk, aki fölteszi a kérdést: ha egy egészséges felnőttnek is komoly megpróbáltatást jelentett ilyen körülmények között az utazás, akkor mi van vajon akkor, ha beteg, idős ember, vagy csecsemővel utazó anya kénytelen felszállni a járatra...?

Az Alba Volán nem minden autóbusza van légkondicionálóval felszerelve - derült ki a társaság az olvasónknak adott válaszából

A panaszos levelét azzal a kérdéssel zárta, hogy az Alba Volán miért nem a buszokra, illetve a szolgálatás színvonalának emelésére fordítja azt a pénzt, amit az élsport támogatására költ?

A levelet eljuttattuk az Alba Volán kommunikációs főmunkatársához, Pruzsina Alicéhez, aki a társaság nevében az alábbi választ adta.

A Székesfehérvár-Bakonycsernye között, a jelzett időpontban tartalék autóbusz közlekedett, mivel az a jármű, amely ezen a vonalon egyébként menetrend szerint szállítja az utasokat, meghibásodott.

Az olvasó által említett autóbuszt az Alba Volán műszaki bázisán megvizsgálták és elhárították azokat a hibákat, amelyek utasaink számára kellemetlenséget okoztak a nagy hőségben. Ezen a járművön egyébként nincs légkondicionáló berendezés, csak légbefúvó. Az ablakokat a szemle során megjavították, így már nyithatóak. A kellemetlenségekért utólag is elnézést kérünk az érintett utasoktól.

Olyan kérdés is felmerült utasunk részéről, amely nem közvetlenül a szolgáltatást érinti. Erre a válaszunk: a műszaki tevékenység, a személyszállítás semmilyen összefüggésben nincs a támogatási rendszerrel, illetve azzal a társadalmi felelősségvállalással, amely jellemzi a közlekedési társaságot. Az utazóközönség által fizetett viteldíj kis hányada annak a bevételnek, amely a menetrend szerinti közlekedés teljes költségét fedezi.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!