Hírek

2015.03.27. 20:44

Az új szabályozás alapján nem parkolhatnának autók a kórházkörnyéki utcákban

Székesfehérvár - Lakó pihenő övezetté alakítanák a kórházkörnyéki utcákat. Ez 20 kilométeres sebességkorlátozást és a várakozás megtiltását jelentené. A Kinizsi és a Zrínyi utcát felújítják.

Házi Péter

A Mártírok útja felújítását igencsak megszenvedték a környék becsatlakozó utcái, különösen a Zrínyi és a Kinizsi, ahol az építési forgalom, másrészt az elterelés miatti lakossági forgalom zúdult az utcákra. Az önkormányzat már a Mártírok útja felújítása alatt megígérte, hogy a leromlott állapotú utcákat felújítja. A Kodály iskolában tartott lakossági fórumon is többen felvetették ezt a problémát, s amint Cser-Palkovics András polgármester megerősítette, a Kinizsi utca felújítása már idén, ősz környékén elkezdődhet, a Zrínyi utca viszont a közbeszerzések miatt várhatóan átcsúszik a jövő évre. A pénz azonban mindkét utca felújítására meglesz.

Ha a változtatást elfogadják, a kórház melletti kis utcákban nem parkolhatnak majd az autósok
Fotó: Koppán Viktor

Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője pedig a Búrtelep forgalmi rendjének átalakításáról készült tervet mutatta be. Amint Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a következő hetekben végigjárják a lakókat, s mindenkinek a véleményét kikérik, hogy csak olyan változtatást vezessenek be, amit a többség támogat. A lényeg: a kórház melletti utcák, azaz a Kandó Kálmán, Neumann János, Lánczos Kornél utcák által határolt terület, lakó pihenő övezetbe kerülnének. Ez egyrészt 20 kilométer per órás legnagyobb sebességet, egyenrangú útkereszteződéseket jelent, másrészt pedig azt, hogy az utcákban nem lehetne parkolni (kivéve a kapubejáróknál). Így a kórházba igyekvők sem állhatnának itt meg. Az elképzelések szerint a kórház mellett haladó, felszedett vasúti sínek helyén lehetne újabb parkolókat kialakítani, amelyek némileg csökkentenék a parkolóhiányt, de valószínűleg nem oldanák meg teljesen a problémát.

Ugyancsak lakó pihenő övezetté minősítenék a Kinizsi, Dobó, Madách és Erzsébet út által határolt területet is (kivéve az Erzsébet út páros oldalát). Harmincas táblákat tennének ki a Zrínyi, Ifjúság, Gyár, Fűtőház, Erzsébet, valamint a Bem és Hadiárva utcákba is. Mindettől azt remélik, hogy a lakók nyugalmasabb utcákat kapnak. A Zrínyi utcába az elképzelések szerint nem kerülnének vissza a Mártírok útja felújítása miatt elbontott fekvőrendőrök, hanem kacskaringókkal kényszerítenék lassabb haladásra az autósokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!