Hírek

2016.07.26. 18:30

Semmi pánik, dolgoznak

Zürich - Pár nappal a müncheni vérengzés után ismét kutat Nyerki Emil, a dunaújvárosi származású fiatal kutató. Egyáltalán nincs pánik - oszlatta el a tévhiteket.

Klecska Ernő

Amint arról lapunk részletesen hírt adott, a dunaújvárosi, de a középiskolát Fehérváron elvégzett, jelenleg szegedi egyetemista Nyerki Emil egy kutatói ösztöndíjprogrammal Zürichben tartózkodik. A támadás idején mentek át Münchenbe, hogy meglátogassák az egyetemet. Az ámokfutás, ahol egy 18 éves, Németországban született, iráni származású tanuló kilenc embert megölt, közvetlenül mellettük történt. (Az áldozatok ketten német, ketten német-török kettős állampolgárok voltak, de meghalt egy magyar, egy török, egy görög és egy koszovói állampolgár is. A kilencedik hontalan volt.)

Élményeiről, miután lapunkat is elsők között tájékoztatta, hogy biztonságban van, naplót indított az eletemzurichben.blogspot.hu címen.

Nyerki Emil, az egykori lánczosos diák nem konyhásnéni, csak a mintáira vár a tisztaszobában - a munkára koncentrálnak. Fotó: Nyerki Emil

- Már kezdenek az érzelmek lenyugodni, szerencsére mindenki épségben van, egy-két lila foltot leszámítva. Azok meggyógyulnak, a lelki sérülések pedig szépen lassan eltűnnek, és csak emlékek maradnak - fogalmazott.

Kérdésünkre elmondta: Zürichben teszik a dolgukat, jelenleg holtidő van, de minden visszatért a régi kerékvágásba. Mindenki érdeklődött, a kollégiumban és a laborban is, annyira azért nem szeretünk róla beszélni, de szépen lassan feldolgozzuk - tette hozzá. A közhangulat maradt, itt alapból nagyon magas a biztonság, mindenhol rendőrök járőröztek még a támadások előtt is - árulta el.

Az újabb vérengzésekről gyorsan megkapták a híreket, bár ezzel nem nagyon törődnek, mindenki próbál nyugodt maradni és a munkára koncentrálni. Nincs pánik, nem akad olyan hülye aki megtámadná Svájcot - fogalmazott, s úgy vélte: lám, egy ember, akinek elment az esze (igen, csak ennyi volt), aki megölt több embert, még többet megsebesített és egy nemzetet rettegésben tartott, képes volt arra, hogy teljesen idegeneket összehozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!