Hírek

2016.10.18. 11:30

Senki sem érti, kinek ártott Luna - Átlőtték a kutya mellkasát

Velence - Mindössze két milliméteren múlt Luna, a négyéves kis beagle élete: a napokban valaki meglőtte, ráadásul minden jel szerint, a család kertjében. Csapó-Kah Szilvia először közösségi oldalán osztotta meg ismerőseivel, mi történt velencei házuk udvarán.

Buthy Lilla

- Azt tudni kell, hogy a beagle egy eléggé szökős fajta. Csütörtökön mindketten megszöktek, a fiam véletlenül kiengedte őket a kapun. Luna, akivel az eset történt viszonylag hamar haza is jött, nem sokkal később pedig a kisebbik is meglett. Mi Velence szélén lakunk, a Vásártér utcában, mögöttünk már csak szántóföld van.

Rendszeresen visszük őket sétálni, mindenki tudja, hogy a mi kutyáink. Amikor Luna  visszajött, semmi nyomát nem láttam annak, hogy baj történt volna. Tudta, hogy rosszat csinált, egyből ment be a kenneljébe. Aznap még játszottunk is a kutyákkal, sötétedéskor mentünk be. Pénteken sem vettünk észre semmi szokatlant. Szombat reggel azonban Luna nagyon furcsán kezdett viselkedni, dülöngélt, nem evett semmit, és vonyított, mint a farkas, pedig amúgy csendes, nyugodt típus.

Miután áttapogattuk, felfedeztünk egy dudort a kutya testén. Rohantunk az állatorvoshoz, aki megállapította, hogy egy légpuskalövedék találta el Lunát, ami a röntgenkép szerint két milliméterre állt meg a szívétől – mondta el érdeklődésünkre a kutya gazdája, aki azt feltételezi, hogy péntek éjjel léphetett akcióba az állatkínzó, úgy, hogy a kutyák bent aludtak a család udvarán, az óljukban.

A kutyák azóta nem mernek bemenni a kennelbe, félnek. Lunának azóta több epilepsziás rohama is volt, amit a friss sokk okozott. Felszökött a láza, fél éjszakán át mélyaltatásban tartották: kiderült, a tüdejét átlyukasztotta a golyó. Ha a gyulladás és a láz továbbra nem csillapodik, meg kell műteni.

 

-  A 2,5 éves kisfiamnak a legnehezebb elmagyarázni, mi történt a legjobb barátjával. Ha nem tudom hazahozni Lunát, mit mondok neki? – tette fel a kérdést Szilvia.

A közösségi oldalon közzétett poszt alatt pedig általános a felháborodás, a lakók már félnek kimenni az utcára kutyát sétáltatni. Egy kommentelő például ezt írta: „Pórázon vittem a kutyámat, és az egyik házból direkt kiengedtek ránk egy pulit, aki végül is nem jött közel, de még ordítoztak is velem, hogy minek megyek arra kutyával.” Más valaki pedig így fogalmazott: „Kérlek, tegyetek feljelentést, mivel mi is itt lakunk - ebben az utcában,- és a kisfiam mindennap sétáltatja itt a kutyánkat.”   Volt, aki arról számolt be, hogy egy környékbeli lakó kapával fenyegette meg a kutyáját.

A konkrét esetről sajnos senki nem tudott eddig információval szolgálni. A légpuskával vagy légpisztollyal meglőtt Luna élete még kérdéses, napokon belül kiderül a sorsa. Állapotával kapcsolatban a legfrissebb, ma délelőtti információink az, hogy továbbra is jelentkeznek nála az epilepszia tünetei, amire most gyógyszert kapott.

Szilvia elmondta, mindenképp feljelentést tesznek a rendőrségen az ismeretlen elkövető ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!