Hírek

2017.03.30. 09:20

Soponyai sulikóstoló

Soponya – A nagycsoportos óvodásokat várta nyílt napjára a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Szanyi-Nagy Judit

Az izgatott gyerekeket és szüleiket Hollósi Lászlóné igazgató köszöntötte. Beszédében kiemelte a kompetenciaalapú oktatást, a kooperatív, tehát a csoportos, egymásra épülő technika alkalmazását, valamint a laptopok, és egyéb interaktív eszközök aktív használatát is. Ezt követően a pedagógusok a számok és betűk birodalmába kalauzolták el a leendő elsősöket, Molnárné Moldicz Emília tanítónő vezetésével. A matematikaórát tanulói laptopokon megjelenített feladatok is színesítették – ezzel is bemutatva a mindennapi tanórákat.

A nagycsoportos óvodások élvezték a tanuló laptopok használatát a matematikaórán
Fotó: Hollósi Lászlóné

– A sulikóstolón a művészeti iskola tanulói is bemutatkoztak: az ovisok és szüleik Szinák Natália furulyajátékát hallgathatták meg, valamint megtekinthették az alsó tagozatos néptánccsoport táncprodukcióját is – tudtuk meg Hollósi Lászlóné igazgatótól. A néptánccsoportot Kiss Gábor néptáncpedagógus vezette.

– Az érdekes délelőtt végén tízórait és ajándékot, mosolygós arcú linzereket is kapott a nagyjából húsz érdeklődő óvodás, akik zömében Soponyáról, ketten pedig Csőszről érkeztek. Délután napközis foglalkozással ismerkedhettek meg a kicsik – árulta el Molnárné Strohéber Zsuzsanna igazgató-helyettes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!