Hírek

2014.08.27. 15:28

Sport és rehabilitáció Gárdonyban

Gárdony- Szerdán ünnepélyes külsőségek mellett helyezték el az alapkövét annak a beruházásnak, amely egy év alatt megújítja a vízi sportiskolát, valamint rehabilitációs központot hoz létre.

Tihanyi Tamás

Júliusban írták alá a beruházás kivitelezési szerződését, amely alapján alig több, mint egy év múlva átadják a tópart újabb, 2,25 milliárd forint értékű fejlesztését, amelynek során európai színvonalú, sok szempontból egyedülálló létesítmény szolgálja majd a vízi sportot és rehabilitációt a Velencei-tónál.

Deák Csaba, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megnyitója után L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség alelnöke bejelentette: mivel a terület állami tulajdonban van és immár tehermentes, nincs akadálya a nagyszabású fejlesztésnek, amely a jövőben hasonló beruházásokkal folytatódik.

Molnár Krisztián megyei főjegyző, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és L. Simon László államtitkár elhelyezi az alapkőletétel emléktábláját, mögöttük Soltész Miklós államtitkár, Tóth István, Gárdony polgármestere és Deák Csaba ügyvezető.

Felhívta rá a figyelmet, hogy döntött a kormány arról: első lépésben 791 millió forinttal támogatja azt a munkát, amelynek során több más mellett a Velencei-tó teljes partvédő fala és kikötői megújulnak. (A teljes projekt összértéke jelenlegi számítások szerint mintegy 15 milliárd forint lesz.) Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke arra az időszakra emlékeztetett, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején tönkre akarták tenni, „szét akarták lopni" a Velencei-tavat.

Összefogással ezt sikerült megakadályozni, amit Soltész a tó megmentésének minősített az ünnepségen. Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője arról szólt, hogy az újjászülető sportiskola, a komplexum jelentősége túlmutat Gárdony településen, hiszen az ország számos pontjáról érkezhetnek majd a rehabilitációra várók. Egy ilyen fejlesztés csak akkor valósulhat meg, ha azt mindenki egyformán akarja, tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!