Hírek

2016.05.31. 09:53

Staféta Kozma Hildával

Vasárnapi számunk előző vendége Kozma Hildának, az egyik kutyaiskola vezetőjének adta át a Stafétát. Kérdése: Miért jó, hogy a szabadidődet is mások kedvenceinek oktatására áldozod?

Sebestyén Lilla

– Az igazság az, hogy nem a kedvencekkel, sokkal inkább a gazdákkal foglalkozunk. Nekik kell megtanulniuk, hogyan viselkedjenek az álltokkal. Ezeken az oktatásokon próbáljuk elérni azt, hogy ne legyenek az együttélésben problémák illetve, a gazdi és a kutya között kialakuljon egy ősi, tiszta kommunikáció. Ez nem könnyű, nehéz felvenni a kapcsolatot, különösen egy olyan embernek, aki nem partnerként tekint az állatra. Épp ezért olyan megható, amikor sikerül. Sokszor látok könnyeket a munkám során, bánat és öröm könnyeit egyaránt, és amikor a boldog meghatódottság kiül a gazdik arcára az nekem is egy hatalmas siker és megkönnyebbülés. Alapvetően ezért áldozom erre a szabadidőmet a mérnöki munka mellett.

Fotó: Sebestyén Lilla

Hilda Csorbáné Szigetvári Melindának, a Pata és Mancs Egyesület vezetőjének adja tovább a Stafétát a következő kérdéssel együtt: Minden kutyából lehet jó terápiás állat?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!