Hírek

2016.10.26. 14:12

Sukoró-per: felmentették a vagyonkezelő munkatársait

Szeged - Szerdán a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalásán felmentették a szegedi ítélőtáblán a per első- és másodfokú vádlottját, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. két korábbi vezetőjét.

Kocsis Noémi

Tátrai Miklós korábbi vezérigazgatót és Császy Zsolt volt értékesítési igazgatót másodfokon nem találta bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla - előzményként első fokon a Szolnoki Törvényszék egy évvel korábban ezért az első rendű vádlott  Tátrait különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléskísérletének bűntettében mondta ki bűnösnek és ezért őt 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A másodfokon döntő bíró azonban úgy találta, nem történt bűncselekmény, erre hivatkozva hozott felmentő ítéletet. Császy Zsoltot pedig azért mentették fel a magánokirat-hamisítás vádja alól, mert az indoklás szerint nem sikerült a perben kellően bizonyítani a vádat. (Császy bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletének bűntettéért és magánokirat-hamisítás vétségért – halmazati büntetésül – 3 év 6 hónap börtön és 4 év közügyektől eltiltás büntetést kapott első fokon, tavaly szeptemberben.)

A Sukoró ügyben, kétes telekcserék miatt még 2009-ben indult nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!