Hírek

2015.11.06. 07:37

Halálra gázolt a vonat egy 77 éves nőt (frissítve)

A tragédia Alvinci – Vásárhelyinél történt, Maroshegyen. Úgy tudjuk, egy idős bácsi és néni akart átkelni a vasúti átjárótól száz méterre, de csak a férfi ért át a vonat előtt. A rendőrök jelenleg is helyszínelnek.

MTI

 

08:37 Baleset miatt másfél-két órán át szünetel a vonatközlekedés Szabadbattyánnál, emiatt az észak- és dél-balatoni járatok késnek péntek délelőtt - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint Szabadbattyán és Székesfehérvár között egy sebesvonat halálra gázolt egy ismeretlen nőt. A helyszínelés ideje alatt ezen a szakaszon várhatóan másfél-két órán át szünetel a vonatközlekedés, mivel a másik vágány le van zárva.

A dél-balatoni és az észak-balatoni vonatoknak várakozniuk kell. A MÁV-Start egyelőre keresi a megoldást az utasok elszállítására, lehetséges az is, hogy autóbuszokat rendelnek a helyszínre.

Fotó: Koppán Viktor

08:45 A tragédia Alvinci – Vásárhelyinél történt, Maroshegyen. Úgy tudjuk, egy idős bácsi és néni akart átkelni a vasúti átjárótól száz méterre, de csak a férfi ért át a vonat előtt. A rendőrök jelenleg is helyszínelnek.

09:54 A megyei rendőrség szóvivője kérdésünkre elmondta, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

10:31 Befejezték a helyszínelést Szabadbattyánnál, így újraindult a vonatközlekedés az észak- és a dél-balatoni vonalakon is péntek délelőtt.

11:00 A halálos baleset kapcsán Lőcsei Virág, a MÁV sajtószóvivője a feol.hu-nak elmondta: az elgázolt nő olyan nyíltvonali pályán tartózkodott, amely üzemi terület – éppen ezért ott tilos tartózkodni és tilos átmenni. - A vonaton senki sem sérült meg, a vonat fékútja – a sebessége 100 km/óra volt – ennek megfelelően a fékútja 400 méter volt. A vonat szabályosan közlekedett – tette hozzá. A balesetnél köd is volt, ezért vélhetően esély sem volt rá, hogy a vonat vezetője időben észlelje a síneknél átkelni kívánó embert. A köd miatt egyébként a MÁV a tűzoltóságtól is segítséget kért, de végül nem volt szükség a bevetésükre – árulta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!