Hírek

2014.09.11. 17:15

Tabajdi gyilkosság: helyszíni tárgyalás a pálinkafőzdében

Székesfehérvár – Helyszíni tárgyalást tart a bíróság novemberben a tabajdi pálinkafőzdében az ott történt gyilkosság ügyében.

Klecska Ernő

A helyszínre idézik az orvosszakértőket és az áldozat keresésének idején a később a holttest rejtekének bizonyult cefretartó aknát ürítő szippantóst is. A tegnapi tárgyaláson az orvos-, a vegyész és a DNS-szak-értőt hallgatták meg. Továbbra is csak az biztos, hogy a 2012. január 13-án eltűnt pálinkafőző mester, akinek maradványait 19 nappal később találták meg, valaki leszúrta, majd a testet az aknába rejtette. Az áldozat hozzátartozói által pótmagánváddal bíróság elé citált volt kolléga ügyvédje a rendőrség munkáját kritizálta.

A tabajdi pálinkaház főzdevezetője 2012. január 13-én tűnt el munkahelyéről. Később kiderült, hogy leszúrták. Egy váli kollégáját gyanúsították, de a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást vele szemben január 14-én megszüntette, mivel annak adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte el.

A pótmagánvádas perben eddig már több tanút is meghallgattak. Kovács Judit és Petkovits Tamás orvosszakértőket idézték. Petkovits Tamás a megvádolt volt munkatárs védője, Keserű Balázs ügyvéd kérdésére elmondta: azt megállapították, hogy az áldozat halála előtt 2-3 órával nem evett semmit, de arra ők nem tudnak válaszolni, hogy mikor halt meg,s azt más orvosszakértői módszerekkel sem lehet megállapítani. A közel 3 százalékos szeszfőzdei maradékban úszó holttest testnedveiben közel 3 ezrelékes volt az alkoholszint - erősítette meg a vegyésszakértő. Egy másik szakértő, Füredi Sándor elmondta: a vádlottól származó DNS-t csak egy nyugtán találtak, de azt nem tudni, hogyan került oda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!