Hírek

2016.08.29. 18:25

Szakmai programok és szórakozás

Budapest - A fővárosban tartották a Honvédség és Társadalom Baráti Körök 17. Országos találkozóját. A fehérváriak is képviseltették magukat.

FMH-információ

A két nap alatt megbeszélték a legfontosabb szakmai ügyeiket, neves szakemberek adtak tájokoztatást a baráti körök munkáját segítő témakörökben. A honvédelmi tárca értékelte az elmúlt évi tevékenységüket. Az egyéb programok között bepillantást nyerhettek például a résztvevők a tűzszerészek munkájába, megnézték a Magyar Hadsereg kikötőjét, hajóztak a Dunán, egy hadihajón.

Szelekovszky Ernő elnök
Fotó: fehervar.hu

Szelekovszky Ernő, a baráti körök országos szövetségének elnöke szerint eredményes évet tudnak maguk mögött a Nemeskürty István és Gyuricza Béla által 1994-ben létrehozott körök. E civil szervezetnek határon túl is vannak csapatai , Erdélyben hét (újabb kettő szerevezés alatt), Felvidéken kettő, Kárpátalján egy kör működik. Kiemelkedő volt a pákozdi rendezvények sorozata, Erdélyben a Gábor Áron öntöde felújítása. A taglétszám 12 ezer, de a baráti körök szimpatizánsaival együtt már 50 ezer emberhez szólnak. A baráti kör civil szerveződés, mely a honvédelmi tárca célkitűzéseit kommunikálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!