Hírek

2013.12.04. 17:21

Szavazás: Aranyalma-díj 2013

Szavazni 2014 január 15-én 9 óráig lehet.

dr. Szabó Zoltán

A Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, Cserhalmi György a Don Carlos című drámában az egyik főszerepet, Posa márkit alakította, a nemrég bemutatott Shakeapeare-klasszikusban, a Lear királyban pedig ő a tragédia címszereplője. Mindkét alakítása kitűnő.

A Kossuth-és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Gáspár Sándor Schiller Don Carlosában II. Fülöp szerepében láthatták a nézők.    Az Indul a bakterház című komédiában a Baktert játssza nagy sikerrel. a Lear királyban is ő az egyik főszereplő: Glostert formálja meg. Mindhárom előadásban kivívta a közönség tetszését.

A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész Hirtling István szintén több darabban szerepelt emlékezetesen. Néhány hónapja  a Bizáncban ő volt Konstantin császár, a bonyolult szerepet kitűnően formálta meg. Azt, hogy a vígjáték is közel áll hozzá, a Család ellen nincs orvosság című komédiában bizonyítja.  A fösvény című klasszikus darabban, kesernyés vígjátékban a címszerepben láthatják a nézők.

A Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Kubik Anna szintén egészen különböző karaktereket alakított-alakít. A Bizáncban a hideg és számító Iréne császárnőként tűnt fel a fehérvári teátrum színpadán. Az Indul a bakterház című vígjátékban ugyanakkor a Banya szerepét játssza, nagy kedvvel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!