Hírek

2017.02.10. 15:07

Száz fát fognak kivágni a Budai úti campuson

Székesfehérvár – Környezetvédők hívták fel a figyelmet a héten, hogy igen magas fákat vágnak a Corvinus épülete mellett. Mi lesz a többi fával?

Kocsis Noémi

Egyelőre öt magas, egészséges, a hírek szerint az invazív fajok közé tartozó bálványfát vágtak félbe és aprítottak fel a Corvinus épületének Lánczos gimnázium felé eső oldalában. Ám miután a területtől pár méternyire, a bekerített bontási telek is bővelkedik fákban, felmerül a kérdés: ezekkel mi lesz?

Az egyelőre levágott öt fát még 95 követheti

Székesfehérvár közgyűlése tavaly fogadott el egy, a Budai úti campus területére vonatkozó komplex fejlesztési tervet, amelyet a város saját forrásból valósít meg 2017-2018-ban – adott választ az önkormányzat. Ennek egyik eleme a Budai út felőli részen található, rossz állapotú kicsi épület elbontása, amit tavaszra be is fejez a Városgondnokság. A terület Zrínyi utca felőli hátsó részében – közúti csatlakozással – 75 gépkocsi-parkolót és 39 kerékpártárolót alakítanak ki.

A közeli bontási terület is bővelkedik fákban, egy részüknek szintén mennie kell a következő napokban

A Corvinus fehérvári campusa által használt épület környékén, az előtte található parkrészben, valamint a mögötte elhelyezkedő – felújítandó – épületnél és a mellettük kialakítandó parkolóknál kiépítik a közvilágítást, valamint a csapadékvíz-elvezetést is, itt az illetékes szerint ezért vágatnak. A többi kijelölt vagy beteg, vagy fajkiszorító, s mivel igen elhanyagolt volt a terület, kb. 100 fát érint. A következő hetekben kivágott fákat az illetékes szerint pótolják, egyébként zöldfelületet és egy szép parkot terveznek kialakítani, amelyet az intézményben tanulók és a lakosság egyaránt használhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!