Hírek

2014.12.07. 19:00

Százezernél kevesebb székesfehérvári lakos?

Mit próbál tenni a városvezetés, hogy megálljon a folyamat, amelynek eredeményeként százezer fő alá csökkent egy ideje a város lakossága?

Házi Péter

A fenti kérdést Póczos Géza (aki korábban maga is a polgármesteri hivatalban dolgozott városfejlesztési igazgatóként) tette fel a legutóbbi közmeghallgatáson. Cser-Palkovics András polgármester válaszában kiemelte, az állandó lakosok száma „papíron” valahol tényleg százezer körül, illetve némileg alatta van, ám további hat-nyolcezer ember úgy él a megyeszékhelyen, hogy fehérvári lakásába nem jelentkezett be, így a valós lakosságszám százezer fölött van.

Elhangzott, az önkormányzat szeretne egy kedvezményrendszert kidolgozni az állandó lakosok számára, ám probléma, hogy a lakást bérbeadók egy része nem biztos, hogy engedi majd a bérlők hivatalos bejelentkezését.

A város szeretne egy kedvezményrendszert kidolgozni, ami az állandó lakcímmel itt élőket segíti (Fotó: Molnár Artúr)

A 2014-2020 közti időszak pályázati lehetőségeit meghatározó Integrált Településfejlesztési Stratégia fontos eleme a város népességének megtartása, a kamara javaslatára bekerült a stratégiába egy lakásépítési program, célja, hogy a fiatalok kedvezőbb feltételekkel juthassanak lakáshoz. A polgármester szerint a választópolgárok száma nem csökkent, a probléma az, nem születik annyi gyermek, amennyi szükséges lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!