Hírek

2017.03.22. 14:57

Megfelelő állást keres? Jöjjön el ma a Hírlap állásbörzéje!

Ilyen még nem volt. Lapunk első ízben rendez állásbörzét április 3-án. A belépés díjtalan.

B. Kiss László

Egyre nagyobb kincs az ember. A humán erőforrás. Volt idő, amikor a tőke hiányzott a vállalkozásoknak, aztán meg a piac. A szocializmus letűntével hosszú évekre ritkaságszáma ment, hogy egy üzem kapuján, vagy egy üzlet kirakatában a „Felveszünk", vagy a „Keresünk" tábla függjön. Mostanában nem ritkaság. Munkaerőgondokkal küzd az ipar, a szolgáltatószektor és a kereskedelem is. A Fejér Megyei Hírlap hirdetései is között számos álláshirdetést találni. Gyakran hallani, hogy Fehérváron, vagy a megye északi részén jószerével csak az nem dolgozik, aki nem akar.

Ez persze így túl sarkos. Kétségkívül kevés a munkáskéz, de azért még vannak álláskeresők is. S  hiába sok  az állás. A munkát, vagy másik munkát kereső számára megfelelő állásra van szükség. S ezt a mai helyzetben sem mindig könnyű megtalálni. Nos, ebben segít a Fejér Megyei Hírlap április 3-án megrendezendő állásbörzéje. A fehérvári Csónakázó tó partján áll a Lakeside hotel. Ennek edzőcsarnoka ad helyet az állásbörzének, ahol a térség legnagyobb munkáltatói is jelen lesznek. A teljesség igénye nélkül sorolunk fel közölük néhányat. A Videoton holding a legnagyobb magyar kézen levő vállalatok egyike.

A fénykép tavaly ősszel készült, a PLT veszprémi állásbörzéjén Fotó: Balogh Ákos

Ott lesz aztán a munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó Pannonjob. A  Sapa, amely egy nemzetközi csoport tagjaként magas hozzáadott értékű termékeket fejleszt, termel és ad el,  A Denso, a japán autóipari beszállító cég fehérvári üzeme. De megtalálható lesz az állásbörzén  Simon István, az  ország talán legnagyobb  egyéni vállalkozójának cége is. A Jüllich Glas, amely az egyik emblematikus vállalkozása Fehérvárnak. De említhetjük még – a teljesség igénye nélkül  – a Győri Keksz kft-t és a Himilét is.

A börzén  munkáltatónak, munkavállalónak kölcsönösen alkalma nyílik majd arra, hogy személyesen is megismerje a másikat. Bár a Hírlapnak ez az első állásbörzéje, lapcsoportunk már nagy rutinnal rendelkezik ezen a téren. A PLT fél tucatnyi állásbörzét rendezett már a három másik megyéjében – mondta el Ódor Péter event manager. Az állásbörze alkalmával egy színes, praktikus kiadvány is megjelenik  a Fejér Megyei Hírlap mellékleteként, továbbá  a helyszínről ad majd közvetítést aznap a Fehérvár rádió.

Itt biztosan állást talál! - Fejér megye állásbörzéje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!