Hírek

2017.07.24. 19:30

Rózsa lett a fehérvári Anna-bál szépkorú szépe

SZÉKESFEHÉRVÁR A fehérvári Anna-bálon is szép muzsika szólt múlt hétvégén. A helyszínen, a Felsővárosi Közösségi Házban a bál szépét is megválasztották.

Szanyi-Nagy Judit

A Nem csak a 20 éveseké a világ Nyugdíjas Klub tagjai mindig is aktív életet éltek. Mindezt bizonyítja az is, hogy nemrég már a tizenhatodik Anna-báljukat rendezték meg törzshelyükön, a Felsővárosi Közösségi Házban.

Kertész Lászlóné Rózsa lett az idei Anna-bál szépe, mellette (jobbról) Németh Lajosné Rózsa, az első udvarhölgy és (balról) Németh Józsefné Ilona, a második udvarhölgy
Fotó: Molnár Artúr

A rendezvényt a Laguna Kulturális és Táncsport Egyesület párosa nyitotta meg. Ezt követően a bál sztárvendége, Gregus Anikó lépett fel, aki közel ötven percen át énekelt, a közönség nagy örömére. Az ő előadása közötti szünetben mutatkoztak be azok a hölgyek, akik az idei Anna-bál szépkorúak szépe címére jelentkeztek. A klubtagok önként indultak a versenyen, körülbelül tizenöten. Először a színpad előtt gyűltek össze, úgy vonultak fel a zsűri előtt, majd egy újabb szünetben ismét megmutatták magukat, egyenként.

Az eredményhirdetést tánc követte: a hölgyek választottak maguknak partnert
Fotó: Molnár Artúr

A zsűri elnöke Kiss Dorottya, a Felsővárosi Közösségi Ház igazgatója volt, mellette Horváth Miklósné képviselő, Deák Lajosné képviselő, Nagy Jánosné üzletvezető, Horváth László házigazda, valamint a Felsővárosi Hagyományőrző Egyesület négy tagja, Bajákiné Mária, Gálné Beke Ildikó, Gálné Tőke Eta és Hegyiné Jutka zsűriztek. - Mivel jól ismerjük az indulókat, úgy döntöttünk, egyáltalán nem veszünk részt a döntésben, így azt sem tudom, mik voltak az idei szempontsorok - meséli Bognár Mária klubvezető. Mint kiderült: sokat számított a ruha, de pontozták a mozgást is.

Bognár Mária vezető
Fotó: Molnár Artúr

Így a zsűri egy körülbelül tízperces-negyedórás tanakodás után úgy döntött, második udvarhölgynek (tehát a verseny harmadik helyezettjének) Németh Józsefné Ilonát választja, az első udvarhölgy Németh Lajosné Rózsa, az Anna-bál győztese, a szépkorúak szépe pedig Kertész Lászlóné Rózsa lett. A királynők a szokáshoz híven tánccal koronázták meg az estét - amelyhez végül a többi megjelent is társult. Aki pedig kevésbé vágyott mozgásra, éhségét vagy szomját csillapíthatta a jó társaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!