Hírek

2017.08.16. 19:00

Most már a szépségek is egyre jobban érzik, hogy közeleg az augusztusi döntő napja

SZÉKESFEHÉRVÁR - A szerdai napot elsősorban az Árpád fürdőben és az Xbody Stúdióban töltötték a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője döntős lányai.

Szanyi-Nagy Judit

Ha már lehetőség volt rá, többen mezítláb gyakoroltak az Árpád fürdő konferenciatermében: tegnap ugyanis elkezdődtek a táncpróbák. A nagy helyiséget csakhamar megtöltötték a lányok, hiszen az üres térben bátran mozogtak, hol egyéni mozdulatokat téve, hol a hivatásos koreográfus utasítása alapján lépkedve.

Ez utóbbi szerepben Rovó Tamás táncművész, a fehérvári színház táncosa volt látható, aki a megfelelő arányok eltalálásával néha keményebben, néha pedig könnyedebben instruálta a szépségeket. A lányok közül voltak, akik hasonlóan vették a mozdulatsorokat: míg egyeseknek szinte azonnal sikerült elsajátítani a lépéseket, addig másoknak percekig tartó küzdelmet jelentett egy-egy lépéssor. Mindenesetre Rovó Tamás tehetségén mindenki elhűlt, amikor kiderült: nem egy előre összeállított produkciót mutat be a koreográfus, hanem helyben, a zenére érezve alakítja a táncot.

Aki nem lép egyszerre - azt egyelőre nem éri semmiféle "retorzió", hiszen a táncpróbák még csak tegnap kezdődtek. A folytatás viszont annál intenzívebb lesz, és mivel több koreográfiát is el kell sajátítaniuk a szépségeknek, ezért a precizitás és az "egyszerre lépés" egyre fontosabb lesz az idő előrehaladtával. Mindenesetre a lányok - a külső szemlélő számára és Rovó Tamás koreográfus szerint is - jól teljesítettek az első naphoz képest, még akkor is, ha a többórás táncpróba vége felé már nagyon fáradtak és éhesek voltak.

A rögtönzött, tehát a nem előre kitalált, hanem az Árpád fürdő konferenciatermében szóló zene alapján ütemről ütemre összeállított lépéssort a táncművész irányításával, valamint a lányok véleményének kikérésével együtt, közösen alakították ki. A rövid idő alatt lényegében az első szám egyharmadrészét már meg is tanulták a szépségek - amely nagyon gyorsnak számít a már sokat látott, tapasztalt koreográfus szerint is.

Nem volt kifogás a lányok részéről: sőt, még választhattak is, milyen alakformáló edzést szeretnének
Fotó: Óber László

Nem mellesleg az egyik zeneszámot az a Schwartz Dávid énekli - a próbákon felvételről, az augusztus 26-ai gálán pedig élőben -, akit nemrég lapunk hasábjain is bemutattunk olvasóinknak. A nagyszerű hanggal megáldott énekes zenéjét a lányok is kedvelik - ennek többször is hangot adtak.

Éppúgy, ahogyan hangot adtak kisebb-nagyobb fájdalmaiknak is a Távírda utcai Xbody Stúdióban. A szépségek húszperces edzését valamelyest ők maguk is alakíthatták: legalábbis kiválaszthatták, hogy elsősorban mely testrészüket szeretnék egy kicsit jobban átjáratni. Volt, aki hasra, más combra vagy fenékre gyúrt az edzés alatt, de egy biztos: mindenki megszenvedett a megfelelő alakformálásért.

A táncpróbát is élvezték a döntősök
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Ugyanis nem elég, hogy húsz percen át lényegében alap tornamozdulatokat kellett elvégezniük, mindezt egy felettébb meleg, speciális öltözetben kellett kibírniuk a lányoknak, úgy, hogy a célzott testrésznél extra nyomást, rezgést éreztek az öltözéknek köszönhetően négy másodpercenként. Ez a négy másodperc pedig sokszor nagy szenvedés volt - de az edzések végén mindannyian azt mondták: megérte, és legközelebb is belevágnának egy ilyen mozgásba.

Jövő héten kiderül, hogyan bírják majd az újabb edzést a szépségek az Xbody Stúdióban, és ma a tánc is folytatódik tovább. Apropó: tánc. Azt, hogy a lányok lelkesednek a felkészülés ezen részéért, tehát a próbáért, magáért a zenéért és a koreográfiáért, mi sem mutatta jobban, minthogy az éppen nem edzésben lévők a lépéseket gyakorolták. A csapat pedig nagyon összetartó: a táncos múlttal rendelkezők általánosságban könnyebben megtanulták a mozdulatokat, és segítettek azoknak a társaiknak, akiknek mindez kevésbé ment. Igazán jó csapat ez!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!