Hírek

2017.08.14. 17:20

Ottalvós mókázás - Kétnapos csapatépítő, élménygyűjtő programon vesznek részt a Fehérvár Szépe versenyzői

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny történetében először jótékonysági kampányba kezdtünk - az állatszerető döntős lányokkal karöltve.

Szanyi-Nagy Judit

Már tegnap bevették Alcsútdobozt a verseny döntős lányai: hétfő délelőtt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport Hotelben foglalták el a szállásukat, és a környékkel is csakhamar elkezdtek megismerkedni. Volt is mivel, hiszen egy tóval és lovakkal körülvett birtokról van szó, amely már önmagában is impozáns látványt nyújt - hát még a szépségekkel kiegészítve... A bő egy órás szabadprogram alatt sétáltak, beszélgettek egymással a lányok, akik aztán az itteni első étkezést is megejtették, ebéd formájában.

Az együtt lógás - ahogyan a címből is sejthető - nemcsak a közös programokban nyilvánult meg, de az akadálypályán tartózkodás alatt is. A szépségek ugyanis egy drótkötélpályás kalandparkban töltötték a délutánjuk egy részét: hol csigán csúszva, hol pedig különféle fizikai akadályokat átszelve. A kitartásukat még az sem befolyásolta, hogy a megmérettetések sorozatát egy gyakorlópályán kezdték, és csak azt követően csúsztak-másztak, estek-keltek a felnőttpályán. Becsülettel véghezvittek mindent.

Biztosan vették az akadályokat a döntősök
Fotó: Szeless Péter

A kalandpályás - sikítozós és a félelem miatt fohászkodós - kalandozás után a szálláshely közelében lévő arborétumba látogattak el a lányok, ahol megismerkedhettek környezetünk élővilágával, mind a növényeket, mind pedig a kisebb-nagyobb állatokat (rovarokat vagy madarakat) tekintve.

És bár a kalandpark, valamint az arborétum is tetszett mindnyájuknak, a hosszú séták és a nagyfokú fizikai igénybevétel miatt a lányok örültek az érkező vacsorának, amely elfogyasztása közben meg-megpihenhettek, vagy folytathatták a kötetlen ismerkedést. Aki nem ismeri őket, mondhatná, hogy egy már jól összeszokott csapatról van szó - holott csak pár napja ismerik egymást egy kicsit jobban. A vége pedig még messze van, hiszen a tábor, így a felkészülés lényegében egészen a döntőig, augusztus 26-áig tart.

Már maga az alcsútdobozi környezet is teljesen elvarázsolta a Fehérvár Szépe - Hírlap Királynője döntős lányait
Fotó: Szeless Péter

A csapatépítés pedig a kétnapos, ottalvós program első napján is megjelent: először kültéren, majd a hotelben vettek részt különféle játékos feladatokban a szépségek. A legelső találkozóhoz képest még lelkesebben, dinamikusabban, és - amely még fontosabb - még inkább egy csapatra jellemző összefogással oldották meg az előttük álló feladatokat. Volt, hogy kötélből pókhálót kellett kreálniuk, és olyan bizalomépítő feladat is, amely során egy lányt a maradék kilenc szépség a feje fölött adott át.

A gyakorlati feladatokat elméletiek váltották a sötétedéssel párhuzamosan: előbb feladatlapok kitöltésével személyiségteszteket, majd később rajzos teszteket végeztek a szépségek. Ezek a teljes személyiségükről és a jelenlegi állapotukról, hangulatukról is árulkodtak.

A kimerítő, ám sikeresen abszolvált napot követően nyugovóra tértek a lányok, hogy a lehető legfrissebben álljanak majd a következő nap kihívásai elé. Ugyanis ma délelőtt már a Puskás Akadémia Pancho Arénába utaznak, hogy megkezdjék a tábor második hetének második, szintén izgalmas napját.

Lelkes, visszafogott, ugrándozó, sportos, családbarát és inkább egyedül élő - más igények, de egy közös bennük: mindannyian gazdára várnak a Herosz állatotthonban. Mi, a döntős lányokkal és olvasóinkkal együtt segítünk!

A napról napra bemutatott kedvenceket örökbefogadhatják, s emellett még gyűjtésben is részt vehetnek az állatotthon javára! Az így összegyűlt összeget a szépségek az augusztus 26-ai döntőn adják majd át a Herosznak. Segítsen, hogy segíthessünk! Ismerkedjenek meg Fejes Rebeka Rózsával és a legkedvesebb Pimpővel!

Ezt a hatéves, tacskó jellegű tündért az utcán találták: nagyon megadó, eleinte félős volt. Sok rossz tapasztalata lehet. Szerencsére sikerült olyannyira feloldani, hogy most a Herosz kutyaiskolájában okosodik, örömmel vesz részt a feladatok megoldásában. Ragaszkodó, barátságos, nagyon elbűvölő szuka. Ivartalanítva van. Olyan helyet keresünk neki, ahol nem gond, ha egész nap a gazdi nyomában van. Magára hagyható, de amikor a gazdi otthon van, intenzív törődést igényel. Idősebbeknek is jó választás, de gyerekek mellé is bátran ajánlják. Bár Fejes Rebekának egy cicája van, Pimpővel is jól kijöttek.

Fejes Rebeka Rózsa és a gazdáját kereső Pimpő
Fotó: Radnai Zoltán

Ha segítene, de örökbefogadni nem tud, van más megoldás is:

a menhelyen élő, mintegy 110 kutyának és 80 macskának, valamint gondozóiknak átutalással is segíthet. Az összegyűlt összeget a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője augusztus 26-ai döntőjén adják át a döntős lányok a Herosz állatotthonnak.

Eddig várjuk felajánlásaikat az alábbi számlaszámra: MKB Bank, 10300002-10583135-49020023.

A közleménybe azt írják: állatmenhely.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!