Hírek

2017.03.24. 21:40

Újraválasztották Szepes Andrást

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Mérnöki Kamara újraválasztotta Szepes Andrást, a tisztséget az alapítás óta viselő elnököt.

Majer Tamás

A Városháza Dísztermében ült össze az FMMK tisztújító Küldöttgyűlése. Az 1996-ban megalapított szervezet elnöke változatlan maradt. Szepes András, bár a szükséges többséget csak a második fordulóban szerezte meg, újabb négy évig töltheti be a vezető tisztséget. Az alelnök a dunaújvárosi Klein Pál lett, így ismét fontos pozíciót kapott a megye második legnagyobb városa a mérnöki kamarában.

A tisztújítás mellett a mérnökök elfogadták a tavalyi évet és az elmúlt ciklust összegző beszámolókat.

Szepes András régi-új elnök Fotó: Majer Tamás

Szepes András elmondta, egyre többen fordulnak a megyei mérnöki kamarához foglalkoztatási ügyekben. Szívesen segítik a Fejér megyében meglévő állások betöltését célzó megkereséseket.

Az elnöki pozícióra rajta kívül még Hullay Gyula szerzett jelöltséget. Az első fordulóban egyikük sem érte el a szükséges kétharmados többséget, így az eredménytelenül zárult. Másodszorra már elégséges volt az egyszerű többség is, harminckettő szavazatot kapott Szepes András, ellenfele huszonhármat.

Elöl középen Polányi Péter, őt elnökségi tagnak szavazták meg Fotó: Majer Tamás

- A fiatalok számára vonzóvá kell tenni a kamarai munkába való bekapcsolódást - mondta az elnök.

Alelnöknek Klein Pált választotta meg a küldöttgyűlés. A tagok két dunaújvárosi jelölt közül választhattak, vagyis már a jelöltállítások során biztossá vált, hogy a távozó Tóth Tibor alelnök után is a városnak "jut" ez a poszt.

Elnökségi tagok lettek: Gergely Edit, Polányi Péter, Szigetiné László Erika, Téglás Zoltán és Török Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!