Hírek

2017.03.22. 13:47

Közösségek jutalma a környezetszépítésért

Székesfehérvár – A környezet alakításában, szépítésében vettek részt azok a közösségek, amelyeknek munkáját szerdán megköszönte a Gaja Környezetvédő Egyesület.

Bokros Judit

A Hiemer-ház házasságkötő termében fogadták annak a 26 megyei közösségnek a képviselőit, amelyek kapcsolódtak a Tájsebészet 2016 című programhoz. Ez kezdetben főleg az illegális hulladéklerakók felszámolásáról szólt, mára azonban szélesebb tevékenységi kört ölel föl.

Juhász László környezetvédelmi tanácsnok köszöntötte a résztvevőket Fotó: Bácskai Gergely

Amint az az ünnepségen kiderült: a programban résztvevő közösségek – például iskolák, óvodák, civil szervezetek, cégek – sokféle környezetalakító tevékenységet végeznek. Vannak, akik fát ültetnek, PET-palackot gyűjtenek, s környezettudatosságra való nevelést is végeznek. E közösségek fontos munkáját köszönte meg Gárdonyi László, a program koordinátora, Varga Gábor, az egyesület elnöke, az önkormányzat részéről pedig Juhász László környezetvédelmi tanácsnok.

A II. Rákóczi Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola közösségének nevében is vettek át díjat Fotó: Bácskai Gergely

A  munkában résztvevők – akik tavaly összesen 2840-en voltak, és 5-6 millió forint értékű szemetet tüntettek el megyénk különböző részeiről – oklevelet és környezetvédelmi ajándékcsomagot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!