Életképek, kézműveskedés, harci bemutató a középkori családi napon

2017. április 19., 09:44 szerző: Bokros Judit
komment
Székesfehérvár – A 9-11. században a Kárpát-medencében élő népek kultúrájának bemutatását tűzte ki célul egy egyesület, amely középkori családi napot rendez a városban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Borostyánkő Nemzetség Hagyományőrző Egyesület 2013 őszén jött létre. Célul tűzte ki a Kárpát-medencében a 9-11. század környékén élő népek, különösen a Géza fejedelem udvartartásához szorosan kapcsolódó kultúrák bemutatását. Csapatukban megtalálhatóak a honfoglaló magyarok és az avarok mellett a varég-ruszok, szlávok és a sztyeppei népek is. Kiemelt figyelmet fordítanak a korabeli hadviselés bemutatása mellett a mindennapi élet megjelenítésére is.

Igyekeznek minél inkább reflektálni a kurrens történeti és régészeti kutatásokra, felszerelésükkel és prezentációikkal törekednek a hitelességre. Mára több hazai és külföldi rangos rendezvény állandó szereplői lettek, de szeretnénk önállóan is bemutatkozni szűkebb pátriájukban. Erre nyújt lehetőséget az április 22-ei középkori családi nap a Felsővárosi Közösségi Házban, ahol 14 órakor kezdődnek a programok.

Az érdeklődők láthatnak harci és íjász bemutatót, tábori életképet, lesznek középkori játékok, kézműves foglalkozások. A Kákics zenekar 15.30-tól játszik, Regős Sziránszki József regős énekmondó előadása pedig 17.30-kor kezdődik. A belépés díjtalan.

(Lead képünk illusztráció)

Bokros Judit

2017. április 19., 09:44 szerző: Bokros Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...