Hírek

2017.02.23. 20:16

Leszakadt egy mennyezetdarab a Munkácsyban

Székesfehérvár - A Munkácsy Mihály Általános Iskola egyik tantermében csütörtökön leszakadt a mennyezet egy része.

ÖKK

Személyi sérülés szerencsére nem történt. A sajnálatos eset kapcsán Székesfehérvár polgármestere az intézményfelújítások fontosságára hívja fel a figyelmet. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán közzétett videójában kiemeli: évtizedes lemaradásokat kell behoznia a városnak, amely idén is milliárdos nagyságrendű saját forrást biztosít az iskolák, óvodák, bölcsődék és a többi közintézmény felújítására.

Egy közel két négyzetméteres vakolatdarab szakadt le a Munkácsy Mihály Általános Iskola egyik tantermének mennyezetéről. Szerencsére gyermekek nem voltak ekkor a helyiségben, de ez az eset is jól mutatja, hogy komoly ára van az elmúlt évtizedekben elmaradt intézményfelújításoknak – hívja fel a figyelmet a problémára Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András szerint fontos és helyes az a törekvés, hogy a város az Ybl-program nagyságrendekkel nagyobb összeget fordít az intézmények felújítására, fejlesztésére és karbantartására, mint az a korábbi évtizedekben történt.

Fotó: Facebook

Sajnos nem egyik napról a másikra oldható meg a helyzet, csak fokozatosan tud az Önkormányzat ebben a kiemelt munkában előrehaladni. A polgármester videóüzenetében köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik támogatták az idei költségvetést, hiszen ezzel az abban szereplő, milliárdos nagyságrendű intézményfelújításokat is támogatták. És hogy ez a pénz jó helyre kerül, azt a mostani probléma is jelzi. Kiemelt cél a gyermekek biztonsága, ennek érdekében fontos, hogy az iskolákat, óvodákat, bölcsődéket folyamatosan fejleszteni tudjuk, és hogy az ilyen, veszélyt jelentő eseteket is el lehessen kerülni – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

" target="_blank"">A teljes videóüezenet itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!