Hírek

2017.06.12. 14:09

Egy év türelem: mától lezárták a Ligetsort!

Székesfehérvár -A mai nappal lezárták a Koronás Park melletti utat, a Ligetsort, amely egy éven keresztül felújításon esik át. A tervek szerint először szennyvíz- és ivóvízvezeték átépítéssel, valamint a csapadékcsatorna építésével indul a kivitelezés, majd ezután újítják fel az utat.

S. Töttő Rita

A Ligetsori Óvoda és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti teret is újjáépítik, melynek során parkolókat is kialakítanak. A felújítás egy éve alatt áthelyezik a ligetsori buszparkolót, mégpedig a Palotai úti Hosszú temetőnél található parkolóba. Pruzsina Alice, a KNYKK ZRT., azaz a helyi busztársaság kommunikációs vezetője korábban elmondta: a ligetsori megállókat (Szedreskerti ln, Ligetsor, Uszoda megálló a Koronás Park oldalában) a felújítás ideje alatt nem érintik az autóbuszok.

 

Fotó: a szerző

Az induló- és végállomásuk a Hosszú temető megállóhely lesz, innen a Szedreskerti megállóhelyre meghirdetett menetrendhez képest egy perccel későbbi időpontban indulnak, és a további megállóhelyeket a menetrend szerint érintik. A forgalomkorlátozás a 10-es, 11-es, 12-es, 13-as, 14-es és 16-os járatokat érinti. A 17-es és a 30-as autóbuszok útvonala és menetrendje változatlan marad.

 

A lezárás jelenlegi szakaszában a lakók számára biztosítják még a behajtást a Ligetsorra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!