Hírek

2017.07.26. 18:45

A Mészöly utcai orvosi rendelő liftje régóta várat magára

SZÉKESFEHÉRVÁR Már csaknem két éve befejeződtek a belső felújítási munkálatok a kétszintes Mészöly Géza utcai orvosi rendelőben. Azóta húzódik a következő szakasz, amely a lift beépítését hozná magával: a nehezen mozgó betegeket segítendő.

Majer Tamás

A 2015. szeptemberi átadóra elkészültek az új burkolatok és az új világítótestek, a felújított vizesblokkok is. Akadálymentes mosdót is kapott az épület.

Lapunkban már akkor is megírtuk, hogy az épület további akadálymentesítésével, lift kialakításával folytatódik majd a rekonstrukció, persze csak, ha a kellő engedélyek zsebben lesznek.

Tavaly februárban írtuk meg, hogy a szükséges terv és az engedélyeztetési eljárás már folyamatban van, a beruházáshoz szükséges forrást pedig a város 2016. évi költségvetése tartalmazza, így pénzügyi akadálya nincs a lift megépítésének.

Ez év januári a hír, hogy egy jogszabályi változásnak hála felgyorsulhat az ügymenet, s 2017 nyarára már végre valóban lifttel közlekedhetnek a nehezen mozgó betegek a Mészöly utca épületének emeletén működő szakrendelésekre, háziorvosi vizsgálatokra. A gond az volt, hogy a lift csak egy külső liftházban fér el, amely viszont bezavar a szomszédos teleknek, tulajdonképpen az új épületrész átlógna a szomszéd fölé. Mindez egy új szabályozásnak hála, telekalakítási eljárással rendezhető. Erről év elején Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője tájékoztatta lapunkat. Mi pedig ugyanekkor végre lencsevégre kaphattuk a megvásárolt liftet is - igaz csak dobozban, a Városgondnokság raktárában.

Székesfehérvár önkormányzata már megkötötte a szerződést a felújítás kivitelezőjével
Fotó: Koppán Viktor

Tombol a nyár, a lift egyelőre még nincs az épületben. Az önkormányzattól az ügyet firtató kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a Mészöly Géza utcai orvosi rendelő akadálymentesítésének kivitelezésére megkötött szerződése van a városnak a Városgondnoksággal. A felújítás tervdokumentációja is kész.

A kivitelezéshez, az építési engedély kiadásához szükséges telekalakítás, társasházi alapító okirat módosítása van jelenleg folyamatban, s a jogerős építési engedély kézhezvételét követően a munka azonnal meg is kezdődik. Sokan várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!